Haberler

Uzman Psikologdan Teog Uyarısı"

Uzman psikolog Ezgi Yürük, velileri çocuklarını sınav sonuçlarına göre değerlendirmemesi gerektiği uyarısında bulundu.

Uzman psikolog Ezgi Yürük, velileri çocuklarını sınav sonuçlarına göre değerlendirmemesi gerektiği uyarısında bulundu.

Yürük, yaptığı açıklamada, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavının 25 - 26 Kasım'da yapılacağını hatırlattı.

Sınavın sonucunun ne olursa olsun öğrenci ve velinin sakin olması gerektiğini belirten Yürük, şunları kaydetti:

"Sınavlar telafisi mümkün olan basamaklardır. Sınavlar öğrencide az ya da çok kaygı yaratır. Bu kaygı onların performansını arttırdığı gibi, aşırı kaygı performans düşüklüğüne de sebep olabilir. Burada öğrencilerin dikkate alması gereken şey sınavın bir amaç değil bir araç olduğu gerçeğidir.

Sınavı araç olarak görenlerin performansları daha yüksek olacaktır. Sınav esnasında negatif düşünceler aklınıza gelebilir. Bu zamanlarda yapacağınız küçük tekniklerle kendinizi rahatlatabilirsiniz. Gözlerinizi birkaç saniyeliğine kapatarak, aklınıza olumlu düşünceler getirerek, hayalinize en güzel en mutlu anılarınızı getirerek bu durumdan sıyrılabilirsiniz.

Burada dikkat dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da kaygılarınızı ailenizle paylaşabilmektir. Sınav sonucu ne olursa olsun, ailenizin sizi sevdiğini ve yanınızda olduğunu bilmeniz gereklidir. Bunu hissetmek sizi gerçekten olumlu anlamda motive edecektir."

Kaynak: AA / Yerel

TEOG Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title