Haberler

Uzman Psikolog Alanur Özalp'tan Velilere Ygs Tavsiyeleri

Uzman Psikolog Alanur Özalp, YGS sınavı sonrası ailelere uyarılarda bulunarak, "Çocuklar, sınav stresi olarak adlandırdığımız durumda heyecan panik ve o anın verdiği korkuyla çok iyi bilseler de başarılı olamayabilirler" dedi.

Uzman Psikolog Alanur Özalp, YGS sınavı sonrası ailelere uyarılarda bulunarak, "Çocuklar, sınav stresi olarak adlandırdığımız durumda heyecan panik ve o anın verdiği korkuyla çok iyi bilseler de başarılı olamayabilirler" dedi. Özalp, velilerin her durumda çocuklarını desteklemesi gerektiğini vurguladı.

Uzman Psikolog Alanur Özalp, YGS sınavı sonrası çocukları yaşayabileceği sorunlara dikkat çekerek, ailelere uyarılarda bulundu.

YGS'nin önemli bir sınav olduğunu vurgulayan Özalp, "Bu sınava göre ya bir işe başlanacak ya da bir sene daha beklenecek. Bu nedenle bu sınavın sonuçları çok önemli. Bu aşamadan sonra ikinci bir sınav daha var. Hatta duruma bağlı olarak bir çak sınav daha olabiliyor. O nedenle aileler çocuklar her durumda desteklemelidir. Özellikle başka sorunlar varsa bu sorunları kısa bir süre ertelesinler, yahut ta hızlı bir şekilde çocuğa da yansıtmadan psikologdan yardım veya destek alsınlar ki çocuk ailedeki bu olumsuz tablodan etkilenmesin" diye konuştu.

Diğer bir sınav için velilerin ve öğrencilerin önünde kısa bir süre olduğuna dikkat çeken Özalp, "Bu zamanı çok iyi değerlendirmeleri lazım. Bu zamanı değerlendirirken görüyoruz ki pek çok çocuk aile bireylerinin kendisine olan güveni güçlendirici konuşmalarından oldukça fazla etkileniyor. Onun için istiyoruz ki burada siz çok önemlisiniz. Bakış açınız çok önemli. Sizin özellikle de yazılı sınavlarda çalışmasına rağmen istediği notu alamıyorsa hiç vakit kaybetmeden bir psikologdan destek almak gerekiyor. Çocuklarımız ilk yıl ki gösterdikleri başarıyı ikinci seneki sınavda aynı derecede gösteremiyor ve daha düşük puanlar alıyorlar. Bunu çok net bir şekilde söyleyebiliriz. Bunun için bu sene çok önemli. Bu seneyi sınava ilk defa girecek öğrencilerimizin anne ve babaları olarak çocuklarımızın arkasında olmalarını istiyorum. Çocuklara sınava girene kadar uygun bir mekan ayarlamalarını ve olabildiğince kendilerinin bu mekanda çocuk ders çalıştığı sürede ona destek olabilmek için ellerinden geleni yapmalarını istiyorum" şeklinde konuştu.

Çocuklarda yaşanabilecek dikkat eksikliğine de değinen Özalp, "Çünkü dikkatsizlikle ilgili sorunları varsa en basit sınavlarda bile başarısız olacaklar. Sınav korkusu sınav stresi olarak adlandırdığımız durumda heyecan panik ve o anın verdiği korkuyla çok iyi bilseler de başarılı olamayacaklar. Bu kesindir. Bu nedenle burada bir dikkat ölçümünün yapılması lazım. Sınav stresi ne kadar olumsuz etkiliyor bunun saptanması lazım" ifadelerini kullandı.

Özalp çocukların öğrenme yöntemlerinin farklı olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi;

"Bu çocuğun öğrenme modeli nedir. Buna göre çocuğun ders çalışmasına destek vermelidirler. Tabi ki burada çocuk bireysel mi çalışıyor. Aileden destek mi alıyor. Her hangi bir kurumdan destek mi alıyor mu bunlarda çok önemli. Kurumdaki öğretmen ne diyor. Aileler rehber öğretmenlerle bu iletişimi mutlaka kurmaları gerekiyor. Buradan alınan sonuca göre hiç vakit kaybetmeden hemen psikolojik destek almaları gerekiyor. Bu psikolojik destek heyecan, korkudan dolayı ortaya çıkacak sınav sorunlarını azaltacaktır" ifadelerini kullandı.

Sınavla ilgili destek hattı açtıklarını ifade eden Özalp, Velilerin ve öğrencilerin 0533 544 02 75 numaralı destek hattından akıllarına gelen her türlü soruyu ücretsiz sorabileceğini kaydetti - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Alanur Özalp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title