Haberler

Şırnak'ta Uzman Çavuşun Aracını Yaktılar, Diyarbakır'da Silah Sesleri Yükseldi

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde ve Şırnak'ta, Suruç'ta meydana gelen katliam sonrası yapılan gösterilerde olaylar büyüdü.

Diyarbakır'da traktör yüklü bir kamyonu durduran göstericiler kamyonu ateşe verdi. Kamyonun alev alması sonucu traktör yüklü kamyon büyük bir gürültüyle patladı. Yanan kamyonu söndürmeye gelen TOMA ve itfaiye müdahale etmek isterken göstericilerin karşılık vermesi sonucu geri çekilmek zorunda kaldılar.

BÖLGEDE SİLAH SESLERİ YÜKSELDİ

Tepkinin artması nedeniyle ekipler geri çekilmek zorunda kalırken; bölgede yer yer silah sesleri yükselmeye başladı. Kamyon yanmaya devam ederken atılan molotoflar nedeniyle bir ev ve evin avlusunda bulunan ağaçlar yanmaya başladı. Yangının büyümesini önlemek için TOMA ve itfaiye müdahale etti. Olaylar devam ederken askerden takviye geldi.

DİYARBAKIR'DA OKULA BOMBALI VE MOLOTOFLU SALDIRI

Diyarbakır'da yüzü maskeli bir grup, Koşuyolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne molotof kokteyli ve el yapımı patlayıcı attı. Saldırı sonrası molotof kokteyllerinin isabet ettiği giriş kapısı ve yan tarafında bulunan pencerede maddi hasar oluştu.



Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Koşuyolu semtinde bulunan Koşuyolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne gece saat 01.00 sularında kimliği tespit edilemeyen yüzü maskeli kişiler tarafından molotof kokteyli ve el yapımı patlayıcıyla saldırı düzenledi.

Atılan Molotof kokteylleri okulun giriş kapısına ve yan tarafından bulunan bir pencereye isabet etmesiyle alev alırken atılan ses bombası ise okulun bahçesinde büyük bir gürültüyle patladı.



Yaşanan patlama sonrası saldırganlar ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirirken bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Okulun önüne gelen polis ekipleri yangını görmesiyle durumu 110 itfaiye ekiplerine bildirmesiyle kısa sürede olay yerine gelen ekiplerine yangını büyümeden kontrol altına aldılar.

Çevrede inceleme yapan polis ekipleri saldırganların yakalanması için okulun güvenlik kamera kayıtlarını ve çevrede bulunan mobese kameralarını incelemeye aldı.

Saldırganların yakalanması için polis ekiplerinin çalışması sürerken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

ŞIRNAK'TA UZMAN ÇAVUŞUN ARACI ATEŞE VERİLDİ

Şırnak'ta, Suruç'taki bombalı saldırıyı bahane eden bir grup, bir askerin otomobilini ateşe verdi.

Edinilen bilgiye göre, Cumhuriyet Caddesi'nde eylem yapan 40-50 kişilik bir grup, barikatlarla yolu trafiğe kapattı. Yoldan geçen araçlarda kimlik kontrolü yapan eylemcileri fark eden 73 AK 010 plakalı aracın sahibi uzman çavuş, otomobilini bırakarak kaçtı. Göstericiler, molotof kokteylleriyle saldırdıkları aracı ateşe verdi.



Olay yerine gelen itfaiye yangını söndürürken, araç kullanılamaz hale geldi. Polis, bölgede güvenlik önlemlerini arttırdı.

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Koşuyolu Silvan Şırnak Yerel Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (23)

esse:

Başladılar gene geziciler gibi milletin malına zarar vermeye...sadece ölen sanki kürtler..bu ülkede kürtlerin yüzünden ölen türklerde var

34
47
yanıtYanıtla
KansızlarMobil-IOS:

İşitten alın intikamınızı serefsizler yemıyormu

4
63
yanıtYanıtla
insan:

Türk düşmanı faşist barbar hdp işte ne olacak.

19
4
yanıtYanıtla
misafir:

Masaya yumruğunu vuraracak babayiğit aranıyor devlet bu kadar aciz mi bir avuç capulcuya devleti rezil ettiriyorlar hanı yüzü maskeli gösteri yapmak yasaktı yokmu bu devletin polisi askeri yahu

5
17
yanıtYanıtla
Mustafa:

Hukumette iş yok bunları yapanlara vur emiri vericeksin

13
0
yanıtYanıtla
46-61:

kürtler sokağa çıkıyor da türkler neden çıkmıyor yoksa bu devlette türkmü bitti yazık benim büyük atalarıma nerde kürşatlar nerde yavuzlar nerde Alparslanlanlar meteler. . . . . .

9
3
yanıtYanıtla
kenan:

vah ülkem vah. pkk bayraklarını cıkaranlar hapıse atılırdı apo resımlerı cıkaranlar hapıse atılırdı. bır zamanlar boyle baskaldıramıyorlardı vatana. bır zamanlar desturla yuruduler türk topraklarında. bır zamanlar doguda türk topraıydı. akp bı geldi ne vatan topragı kaldı ne pkk sı bıttı daha cok cogaldılar eskıden daglardaydılar sımdı sehırlerı kusattılar. akp ye oy vermeye devam edın. ulkenın bolunmesını ızleyın

9
2
yanıtYanıtla
tr:

evet mutlumusunuz hdp ye oy veren sözde mlliyetciler istanbul sosyeteleri bakın devlet düştü kan gövdeyi götürüyor yarın öbürsügünde gezi olayları benzeri canak cömlek calanlar ortaya cıkar ortalıgı ateşe veririler sizlerde zil takıp oynarsınız bakın onca genc öldü azıcık olsun vicdanınız sızladımı ama nerdeeee vicdan varmıki sizde vicdansız nan körler

4
6
yanıtYanıtla
Vatansever:

Hani molotof şuç sayılıyordu? Bunu yapanlar neden en ağır şekilde cezalandırılmıyor?

6
3
yanıtYanıtla
FrankfurtluMobil-IOS:

Hic yakmazlardi ya buda bahane asker düsmanlari ne olacak

7
1
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title