Haberler

İmam, Üzerine Benzin Döküp Kendini Yakmaya Çalıştı

Güncelleme:

Denizli'de Hatipoğlu Camisi imamı, tayin edildiği mahalleyi beğenmediği için Denizli İl Müftülüğü önünde üstüne benzin dökerek kendini yakmaya çalıştı.

Denizli'nin Çal ilçesindeki Hatipoğlu Camisi imamı Ziya Hayta, görev yaptığı camiden başka bir camiye gönderilmesine isyan etti. Kendisinin Türkiye'deki sayılı imamlardan biri olduğunu belirten Ziya Hayta ailesine kendisini Denizli İl Müftülüğü önünde yakacağını söyledi. Bunun üzerine imam Ziya Hayta'nın kızı il müftülüğü önünde beklemeye başladı. Bu sırada sık sık telefonla babasına ulaşmaya çalışan kızı çaresiz şekilde beklemeye devam etti.

BENZİNİ BAŞINDAN AŞAĞI DÖKTÜ

Sonra yaya olarak elinde benzin bidonu ile müftülüğe gelen imam Ziya Hayta, eşi ve kızının tüm çabalarına rağmen benzini başından aşağı döktü. Başından aşağı benzini döktükten sonra eline çakmağı alan imama kızı engel oldu.

ÇEVREDEKİLER MÜDAHALE ETTİ

Kızının gözyaşlarıyla engel olmaya çalıştığı imama çevredekiler müdahale etti. Çevreden bir vatandaş damacana suyu imamın başından aşağı dökerek benzinin etkisini önlemeye çalıştı. Gazetecilerin de müdahale ederek elinden çakmağı aldığı imam bir süre sonra başının havluyla silinmesiyle kendine geldi. Bu sırada Denizli İl Müftüsü Veysel Çakı aracıyla gelerek imamın yaptığına aldırmadan müftülük binasına girdi.

"SON GÖREVLENDİRME YAPILAN BİR YERİ KABUL ETMİYORUM"

Kendisine gelen imam Ziya Hayta, kendisine yapılanları kabul edemediğini söyledi. Kendisinin Türkiye çapında bilinen bir imam olduğunu belirten Hayta, sözlerini şöyle sürdürdü: "1993 yılında Kırım'da görev yaptım. İyi derece Rusça bilirim. Değişik illerde de görev yaptım. Ancak son görevlendirme yapılan yeri kabul etmiyorum. Mahalle nüfusu 12 olan ve Cuma namazında dahi kimsenin olmadığı bir yere beni görevlendirdiler. O kadar dilekçe yazdım. Rusça bilen, Türkiye 2'ncisi olan bir imamı Cuma namazında dahi 3 kişinin geldiği bir yere imam olarak atıyorlar. Bu haksızlık."



Olayın ardından polis ekipleri geldi. İmamın basın açıklamasını dinleyen ekipler daha sonra Ziya Hayta'yı gözaltına aldı. Ziya Hayta ile birlikte polis aracına kızı ve eşi bindi. Kızının bu arada sürekli gözyaşı döktüğü görüldü.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

türkiye Denizli çal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (1)

banker bilo:

ver 50. 000 lira cash bak biseyi kaliyomu hemen duzelir ve tovbe eder.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title