Haberler

Uzel'in Merkezi 225 Milyona Satıldı

Güncelleme:

İstanbul Rami'de 94 bin metrekare arazi üzerine kurulu Uzel Makine traktör fabrikası satıldı. Önceki gün İstanbul 10. İcra Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen ihaleyi, 225 milyon lira ile Vera Varlık Yönetim A.Ş. kazandı. İstanbul 1. İflas Masası'nın kabul ettiği borç listesine göre Uzel Makine'nin faiz hariç 243 milyon 205 bin lira borcu bulunuyordu.

10 ŞİRKET ARASINDAYDI

İddiaya göre geçmişi 1800'lü yıllara dayanan aile şirketi Uzel Makine, aile içinde yaşanan anlaşmazlıklardan dolayı batmanın eşiğine geldi. Anne Türkan Uzel ile oğulları Ahmet Serdar Uzel, İbrahim Önder Uzel ve kızları Şafak Kibar arasında miras kavgası başladı. Traktör ve diğer zirai makine üretiminde bir dönem dünyanın en büyük 10 firması arasında gösterilen Uzel Makine'ye mahkemeden iflas kararı çıktı.

BÜYÜK MİRAS KAVGASI

Baba Ahmet Uzel'in 5 Ekim 1998'de vefatının ardından tüm miras anne, kızı ve oğullarına kalmıştı. Ancak anne ve çocukları arasında başlayan miras kavgası, şirketi olumsuz etkileyince şirket iflas etti. İstanbul 1. İflas Müdürlüğü de şirketin tasfiyesi ile bütün mal varlıklarının satılıp borçların ödenmesine karar verdi. İstanbul 1. İflas Müdürlüğü, Uzel Makine'nin Eyüp Rami'deki arazinin kıymet takdiri için bilirkişi görevlendirdi. Bilirkişi, içinde üç fabrika binası, bir depo, üç adet bina, tarla vasıflı arazi ile makine, ekipman ve teçhizatın değerini 442 milyon lira olarak hesapladı. Yapılan hesaplamanın ardından Rami'deki genel merkez, geçtiğimiz kasım ayında İstanbul 10. İcra Müdürlüğü tarafından satışa çıkarıldı. Ancak ilk satışta Rami'deki yaklaşık 94 bin metrekarelik arazi satılamadı. Bu arada aralarında işçilerinde bulunduğu çok sayıda kişi ve şirket, Uzel Makine'den alacaklarını tahsil etmek amacıyla İstanbul 1. İflas Müdürlüğü'nde sıraya girdi.

İKİNCİ İHALEDE SATILDI

Uzel Makine'nin en önemli malvarlığı arasında gösterilen ve hem E-5'e hem de TEM bağlantı yoluna cephesi olan Rami'deki dev arazi için ikinci kez İstanbul 10. İcra Müdürlüğü'nde önceki gün bir satış daha yapılmasına karar verildi. Araziyi almak için iki şirket ihaleye girdi. Şirketlerden birisi KİPTAŞ, diğeri 2012'de kurulan ve Levent Metrocity'de genel merkezi bulunan Vera Varlık Yönetim A.Ş.'ydi. Muhammen bedeli ilk ihalede 442 milyon lira olan arazinin yüzde 50'si üzerinden 221 milyon liradan ihale açıldı. KİPTAŞ, araziyi almak için sadece 450 bin lira artış yaptı ve ihaleyi 221 milyon 450 bin liraya çıkardı. Vera Varlık Yönetim AŞ. ise ihaleyi 4 milyon lira arttırarak 225 milyon liraya çıkarınca KİPTAŞ çekildi. Böylece arazinin yeni sahibi de Vera Varlık Yönetim AŞ. oldu. İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre Vera Varlık Yönetim AŞ.'nin 6 kişilik yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor: "İTO kayıtlarında Memduh Öztürk, Mustafa Doğan, Halil Alper Aköz, Ekin Özoran, Ahmet Ecmel Ayral ve Cevdet Erkanlı."

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Ahmet Serdar Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500

Yorumlar (5)

MMOM:

Müslüman, günde 5. 000 Kurayş Suresi oku, aile huzurunu bul.

4
8
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

satışlar kaçışlar tam gaz devam. . .

3
0
yanıtYanıtla
Kemal beziroğlu:

İşsizliğin besleyicisi inşaat sektörü ve köylülüktür. araştırma geliştme yok arsa dursun kenarda kafası terör işsizlik güvensizlik getirir. ZEKİ MÜREN in 100 evi gibi parayı her bulan arsa borsa işinde

1
0
yanıtYanıtla
CEMIL:

HARAM KAZANC ÖTE TARAFTA HESAP VERIR ORDA KACIS KAPISI YOK:

0
1
yanıtYanıtla
Green sniper:

Kayyum atayım dıdısının üzerine geçmiştir. . . Eeeee minareyi kafaya takan kılıfını hazırlar

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title