Haberler

Şizofren Genç: Uzaylılarla Çay İçiyorum, Messi De Bir Uzaylı

Güncelleme:

Zonguldak'ta şizofren bir genç evinin balkonundan "Uzaylılarla çay içiyorum, Messi de bir uzaylı" diyerek ortalığı birbirine kattı.

Zonguldak kent merkezindeki evinin balkonuna çıkıp etrafa rahatsızlık veren, çevresindekilerle ilginç diyaloglar kuran şizofreni hastası, polisin kapıyı kırıp içeri girmesinin ardından hastaneye kaldırıldı.

DOZU KAÇIRINCA HALÜSİNASYON GÖRMEYE BAŞLADI

Alınan bilgiye göre, Meşrutiyet Mahallesi'ndeki 3 katlı apartmanın ikinci katında annesi ve babasıyla yaşayan şizofreni hastası Akın Oklu (31), fazla dozda ilaç alınca halüsinasyon görmeye başladı.

Oğlunun ortalığı dağıtmaya başlaması üzerine baba Nazif Turgut Oklu, dışarı çıkarak durumu polise bildirdi. Polis ekipleri de itfaiye ve 112 Acil Servis'in yanı sıra balkondan çevreye bardak fırlatan ve bağıran Oklu'nun ikna edilmesi için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görevli psikologlara haber verdi.

Balkonun alt kısmına branda gerilmesinin ardından iki psikolog, Oklu'yu ikna etmek için çaba harcadı.

'ENTELLER GELMEYİN' DİYEREK BARDAK FIRLATTI

İtfaiye ekiplerinin eve girmek istediğini gören Oklu, "Enteller gelmeyin" diye görevlilere tepki göstererek bardak fırlattı.

"ÇAY İÇER MİSİNİZ UZAYLILAR"

Balkondan, "Çay içecek misiniz uzaylılar? Çay içer burada uzaylılar. Gel uzaylı, gel. Bak, diyorum ki uzaylı, itfaiye gel. Uzaylıysanız gelin. Uzaylılarla çay içiyorum, Messi de bir uzaylı, Messi'ye diyorum ki 'sen uzaylı mısın', diyor ki çay" diye bağıran Oklu'yu ikna etmek için itfaiye merdivenine çıkan psikoloğun bu girişiminden de sonuç alınamadı.

Daha sonra eve giren Oklu'nun dikkatini dağıtmak için itfaiye araçları ve ambulansların sirenlerinin çalınması sırasında polis ekipleri kapıyı kırarak içeri girdi.

Polisin müdahale ederek kelepçe taktığı Oklu, bir saatlik çabanın ardından 112 Acil Servis ekiplerine teslim edilerek, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesine kaldırıldı.

"OĞLUM 7-8 YILDIR BÖYLE"

Baba Nazif Turgut Oklu, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun fenalaşması üzerine evden kaçtığını, psikolojik rahatsızlığı bulunan eşini yanına alamadığını söyledi.

Sinir krizi geçirdiği anlarda oğlunun ikna edilemediğini anlatan Oklu, "Fazla dozda ilaç aldıktan sonra bağırıyor, etrafa zarar veriyor. Eşim de hasta ama evladım felaket. Allah kimsenin başına vermesin, 7-8 yıldır böyle. Üç ay İstanbul'da hastanede yattı. Nasıl hastalandı bilmiyorum. Bekarlıktan sanırım. 'Tuğba Özay' diye bağrıp duruyordu. İlaç kullanıyor ama faydası yok" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Lionel Messi Zonguldak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title