Haberler

Uzaktan Kumandalı Bayrak

Balıkesir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü törenlerle kutlandı. Kutlamalarda uzaktan kumandalı helikopterle Türk bayrağı açılması alkış topladı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törenler İstiklam Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Kuva-i Milliye Meydanı'ndaki törene Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, Garnizon ve Okullar Komutanı Vekili Tuğgeneral Metin Tokel, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dinçer Orkan, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, askeri ve sivil erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kutlama töreninde konuşan Başkan Vekili Dinçer Orkan, milli mücadele yıllarını anlatarak, "Milli mücadele yıllarında canı, kanı ve emeğiyle özgürlüğümüzün bedelini ödeyen bütün şehit ve gazilerimizi minnetle, saygıyla anıyorum" dedi.

Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu mesaj göndererek, Balıkesir'in düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı. Konuşmalar sırasında Türk Hava Kurumuna bağlı paramotor uçuş ekibi tarafından Türk bayrağı açıldı. Ayrıca Balıkesir Modelcilik Kulübü (BAL-RC) üyeleri de çeşitli gösteriler yaptı.

Kutlamalar Ritmin Dansı Grubu'nun 'Kurtuluş mizanseni' adlı oyunu ile devam etti. Ardından sahne alan Bandırma Sanatsal Kültürel ve Sportif Faaliyetleri Araştırma Geliştirme Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (Sasfag), Pamukçu Bengi Ekibi gösteri sundu. 6 Eylül Ortaokulu öğrencisi Osman Karaköse kendi yazdığı 'Haberi Yokmuş' isimli şiiri, yine aynı okuldan Ceren Gürlek ise 'Balıkesir' isimli şiiri okudu. Daha sonra tören geçisi gerçekleştirildi. Balıkesir Atlı Spor Kulübü üyeleri bayraklarla tören alanına geldi. Kağnı arabası ve cepheye mermi taşıyan kadınlar ise büyük alkış aldı.

TÜLÜTABAKLAR KORKUTTU

Tören geçiş alanına gelen 'Tülütabaklar' ürkütücü yüzleri ve pis giyimleri ile bir gösteri yaptı. Herkesin ilgisini çeken Tülütabaklar zaman zaman vatandaşları korkutarak çocukların yüzlerini boyadı.

Vali Ahmet Turhan, "Bugün Balıkesir'in gurur günü. Kuva-i milliyenin ilk silahlı direnişi Balıkesir'de başladı. Ne kadar övünsek az. Özellikle Tülütabakları bile düşündüğümüz de, insanımızın varını yoğunu her şeyini ortaya koyarak özgürlük mücadelesinde, vatan savunmasında ne kadar fedakar olduğunu gösteriyor" dedi.

Vali Ahmet Turhan, Türk Hava Kurumu Balıkesir Şubesi ve Balıkesir Modelcilik Kulübü'nün (BAL-RC) Bahçelievler Muhtarlığı yanında düzenlediği model uçak sergisini gezdi. Balıkesir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü kutlamalarında sıcaktan terleyen çocuklara paramator pilotu jest yaptı. Yaklaşık 20 kadar çocuk, paramatorun pervana kısmına geçerek serinledi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zekai Kafaoğlu Mahir Alkan Altıeylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
title