Haberler

Uyuşturucuyla Mücadelede 'Ümit Sizsiniz, Çare Sizsiniz'

Adana İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bağımlılık yapıcı maddeler ile bağımlılıkla mücadele kapsamında farkındalık oluşturmak için düzenlenen ‘Ümit Sizsiniz, Çare Sizsiniz’ etkinlikleri kapsamında madde bağımlılığı sosyal, hukuki, toplumsal ve idari yönleriyle ele alındı.

Adana İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bağımlılık yapıcı maddeler ile bağımlılıkla mücadele kapsamında farkındalık oluşturmak için düzenlenen 'Ümit Sizsiniz, Çare Sizsiniz' etkinlikleri kapsamında madde bağımlılığı sosyal, hukuki, toplumsal ve idari yönleriyle ele alındı.

Sarıçam Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'nde düzenlenen etkinliğe okul müdürleri, müdür yardımcıları, rehber öğretmenleri, öğretim görevlileri ve kamu kurumlarının idarecileri ile sağlık çalışanları katıldı. Farkındalık oluşturmak için 'AMATEM Gönüllüleri Sergisi'nin de açıldığı panelde, madde bağımlılığı kısa bir pandomim gösterisiyle anlatıldı.

Törende konuşan Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Ertaş, tüm kurumların el ele verip bağımlılıkla mücadelede etkin rol oynaması gerektiğini söyledi. Daha sonra söz alan Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ise bağımlılıkla mücadele için bilimsel temeller üzerinde, konuyla ilgili tüm tarafların bilinçli desteğine ihtiyaç duyulduğunu bildirdi. Başsavcılık olarak uyuşturucu ile daha etkin mücadele kapsamında çeşitli çalışmalar yaptıklarını kaydeden Başsavcı Yeldan, "Madde kullanımı ve bağımlılığını önleme amaçlı eğitici, bilgilendirici, farkındalık arttırmaya yönelik hazırlanacak programlarda, ulusal politikalar çerçevesinde ve temel insan hakları doğrultusunda devletimiz ile ilgili kuruluşlar, üniversiteler, medya, bilim insanları, eğitimciler ve ebeveynlerin ortak sorumluluğu vurgulanmalı, bilimsel destek eşliğinde olumlu modeller işlenmelidir" diye konuştu. İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer de, uyuşturucu ile mücadelede eğitimcilerin önemli bir rol oynadığını belirtti.

"BAKKAL VE BERBER DE UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE YER ALMALI"

Panelde, Adana Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cumali Tülü, "Bağımlılığın Hukuki Boyutu" konusunda bir sunum yaptı. Uyuşturucu madde ticareti ve kullanmanın insanlığı tehdit eden iki suç türünden biri olduğunu belirten Başsavcı Vekili Tülü, bu suçlarla mücadelede başarı için sadece emniyet ve adli mercilerin çalışmasının yeterli olmadığını vurgulayarak; "Başta siz öğretmenlerimiz ve okul idarecilerimiz olmak üzere devletin tüm kurum ve kuruluşları, hatta sivil toplum kuruluşlarının da çalışması, katkı sağlaması gerekir. Basın ve medyanın da toplumsal sorumluluğun bilinci içerisinde katkı sağlaması, hatta mahalledeki bakkal, manav, kasap, berber, terzi ve tamirci gibi esnaf kişilerin de uyuşturucu madde ile mücadelede yer alması gerekir. Daha öz ve net ifadeyle toplumda yaşayan her insanın, 'Ben insanım' diyen herkesin uyuşturucu madde ile mücadelede katkı sağlaması gerekir. Bu da uyuşturucunun zararlarından bahsederek, örnekler göstererek, yakın çevreyi uyararak, uyuşturucu madde satan veya kullanan kişileri ihbar ederek olmalıdır" diye konuştu.

Panelde, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalında Adli Tıp Uzmanı Doç. Dr. Nebile Dağlıoğlu, "Bağımlılıkla Mücadelede Yapılan Laboratuvar Çalışmaları", Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürü Osman Karip, "Bağımlılıkla İlgili Sahada Yapılan Çalışmalar", Uz. Dr. Sinan Özler bağımlılığın tedavi boyutu, Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kırdök ise bağımlılıkla mücadelede eğitimin önemi hakkında bilgiler verdi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İl Sağlık Müdürlüğü Ali Yeldan Sarıçam Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title