Haberler

Uyuşturucuyla mücadele eylem planı taslağı tamam -

Güncelleme:

Uyuşturucu ile Mücadele Bakanlar Komitesi son toplantısını Sağlık Bakanlığında yaptı.

SELMA BIYIKLI ADABAŞ - Uyuşturucu ile Mücadele Bakanlar Komitesi son toplantısını Sağlık Bakanlığında yaptı.

Toplantıda, Acil Eylem Planı taslağı üzerinde teknik görüşmeler yapılarak son hali verildi. Uyuşturucu ile Mücadele Acil Eylem Planı taslağı ilk Bakanlar Kurulu toplantısında ele alınarak uygulama aşamasına geçilecek.

Son zamanlarda uyuşturucu vakalarında artış olması üzerine oluşturulan Adalet, Aile ve Sosyal Politikalar, Gençlik ve Spor, İçişleri, Milli Eğitim, Çalışma ve Sosyal Güvenlik ve Sağlık Bakanlarının yer aldığı, ilk toplantısını 14 Temmuz'da yapan Uyuşturucu ile Mücadele Bakanlar Komitesinin ikinci toplantısı Sağlık Bakanlığının koordinasyonunda gerçekleştirildi.

Uyuşturucu ile Mücadele Bakanlar Komitesi toplantısına Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yanı sıra Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş ile ilgili bakanlıkların müsteşar yardımcıları katıldı.

Toplantıda, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar başkanlığında ilgili bakanlıkların müsteşar yardımcıları ve Türkiye Yeşilay Derneğinin katlımıyla oluşturulan çalışma komisyonu tarafından hazırlanan Acil Eylem Planı taslağı üzerindeki teknik görüşmeler yapılarak son hali verildi.

Uyuşturucu ile Mücadele Acil Eylem Planı taslağı ilk Bakanlar Kurulu toplantısında ele alınarak uygulama aşamasına geçilecek.

"Acil Eylem Planı"nın, ilgili kamu kurumlarının, yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının ve vatandaşların sürece aktif katılım ve işbirliğini içeren eylemleri kapsadığı bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Necdet Ünüvar Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title