Haberler

Uyuşturucuya Karşı Tiyatroyla Mücadele Veriyorlar

Güncelleme:

Adapazarı Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü, gençleri uyuşturucunun zararları konusunda bilgilendirmek amacıyla "Çetin Ceviz" adlı tiyatro oyununu sahneliyor.

Orhangazi Kültür Merkezi'nde izleyicilerle buluşan Abdullah Şahin Nokta Tiyatrosunun oyunuyla, çocukların madde bağımlılığının zararlarını erken yaşta öğrenmeleri amaçlanıyor. Okullardan gruplar halinde gelen öğrencilere sahnelenen oyunda, mutlu bir ailenin küçük kızının arkadaşına özenmesiyle başlayan uyuşturucu bağımlılığı ve buna karşı verdiği mücadele anlatılıyor.

Tiyatro oyununda aile, hem sevinci hem de hüznü bir arada yaşıyor. Evin büyük oğlunun Amerika'da burs kazanmasıyla mutlu olan ailenin sevinci, küçük kızlarının ağlayarak eve gelmesiyle kısa sürüyor. Arkadaşının madde bağımlılığından hayatını kaybetmesine üzülen kız, ailesine bu işe kendisinin de karıştığını itiraf ediyor. Bu itirafla adeta yıkılan aile, vakit kaybetmeden kızlarının tedavisi için doktora başvuruyor. Emekli olduğu halde çocuklarının eğitimi için taksi şoförlüğü yapan babanın trafik kazasının ardından tekerlekli sandalyeye mahkum kalması ve kızının madde bağımlılığını öğrenmesiyle verdiği mücadeleyi anlatan oyunun sonunda yine mutlu aile tablosu çiziliyor.

Vali Yardımcısı Şakir Özdikici, gazetecilere yaptığı açıklamada, madde bağımlılığı ile mücadele konusunda Sakarya'da ciddi çalışma yapıldığını söyledi.

Kamu kurum ve kuruluşlarının, belediyelerin, sivil toplum örgütlerinin uyuşturucuyla mücadele komisyonunda el birliği ile çalışmaların devam ettiğini belirten Özdikici, "Bu kapsamda Adapazarı Belediyesinin organizasyonuyla Nokta Tiyatrosu'nun öğrencilerimize sunmuş olduğu gösteriden dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu tiyatrodaki amaç, gençlerimize fiilen göstermek, "bir kereden, denemekten bir şey olmaz" demenin yanlış olduğunu vurgulamak suretiyle gençlerimizi bu kötü alışkanlıklardan korumak. Gençlerimizin bunu iyi algıladığını ve bununla mücadele edeceklerine inanıyorum. Umarım öğrencilerimiz ve aileleri de bize destek olur" diye konuştu.

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli de gençliğin ve öğrencilerin çağın en büyük hastalığıyla karşı karşıya kaldığını anlatarak, bununla ilgili çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

Nokta Tiyatrosu'yla yakaladıkları fırsatı, kentte en ücra köşelerdeki okulların öğrencilerine ileterek uyuşturucuyla etkin mücadele hedeflediklerini vurgulayan Dişli, "Bugün o programlardan birini gerçekleştirdik. Valimiz bu mücadelede okullarla ilgili gerekli katkıyı vereceğini ifade etti. Biz de belediye olarak bütün imkanlarımızı seferber ettik. İnşallah Sakarya'daki tüm öğrencileri bu çalışmanın içine katarak mücadele noktasında ciddi fırsat yakalamış olacağız" ifadesini kullandı.

Adapazarı Berna Yılmaz Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Seda İnal da "Çok güzeldi, öğretici bir tiyatroydu. Hiç kimsenin madde kullanmaması gerektiğini öğrendik, uyuşturucunun bağımlılık yaptığını, zararlı olduğunu öğrendik" dedi.

Meltem Omak da tiyatroyu çok faydalı bulduğunu, ders verici nitelikte olduğunu ifade ederek, "Uyuşturucuyu kullanmamam gerektiğini ve bağımlılık yaptığını öğrendim" şeklinde konuştu.Abdullah Şahin Nokta Tiyatrosunun Müdürü Sibel Aydın da kendilerine geçen yıl madde bağımlılığı ile ilgili oyun hazırlanması talebi geldiğini anlattı.

Sanatçı duyarlılığıyla kendilerine gelen teklifi ele aldıkları bilgisini veren Aydın, "Uyuşturucu bağımlılığı çok ciddi bir sorun olduğu için hemen çalışmalara başladık. 3 aylık prova sonucunda oyunu oynamaya karar verdik. Sağlıklı bir iş çıkardığımızı düşünüyorum. Memleketimizin ortak sorunu, cinsiyeti, rengi, ırkı, siyaseti olmayan bir oyun bu. Çocuklarımızın düştüğü uyuşturucu batağından kurtulmalarına yardımcı olmak, buna bulaşmamalarını sağlamak için sahneye konmuş bir oyun" değerlendirmesinde bulundu.

Oyunu İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, Adapazarı Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Sezer, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Fevzi Mahmutoğlu, şube müdürleri ve öğrenciler izledi.

Kaynak: AA / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Çetin Ceviz Orhangazi Adapazarı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title