Haberler

Uyuşturucuyla Mücadele Tiyatro Sahnesinde

Güncelleme:

Sakarya'da uyuşturucunun zararları konusunda gençleri bilgilendirmek amacıyla sahnelenen "Çetin Ceviz" adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Sakarya'da uyuşturucuyla mücadele kapsamında öğrenciler için sahnelenen "Çetin Ceviz" adlı tiyatro oyunu, basın mensuplarına tanıtıldı.Orhangazi Kültür Merkezi'nde izleyicilerle buluşan Abdullah Şahin Nokta Tiyatrosu oyunu, çocukların madde bağımlılığı zararlarını erken yaşta öğrenmelerini amaçlıyor.

OYUNDA MUTLU BİR AİLENİN UYUŞTURUCU İLE İMTİHANI ANLATILIYOR

Basın mensupları için sahnelenen oyunda, mutlu bir ailenin küçük kızının arkadaşına özenmesiyle başlayan uyuşturucu bağımlılığı ve buna karşı verdiği mücadele anlatılıyor.
Tiyatro oyununda aile, hem sevinci hem de hüznü bir arada yaşıyor. Evin büyük oğlunun Amerika'da burs kazanmasıyla mutlu olan ailenin sevinci, küçük kızlarının ağlayarak eve gelmesiyle kısa sürüyor. Arkadaşının madde bağımlılığından hayatını kaybetmesine üzülen kız, ailesine bu işe kendisinin de bulaştığını itiraf ediyor. Bu itirafla adeta yıkılan aile, vakit kaybetmeden kızlarının tedavisi için doktora başvuruyor. Emekli olduğu halde çocuklarının eğitimi için taksi şoförlüğü yapan babanın trafik kazasının ardından tekerlekli sandalyeye mahkum kalması ve kızının madde bağımlılığını öğrenmesiyle verdiği mücadeleyi anlatan oyunun sonunda yine mutlu aile tablosu çiziliyor.

"BU İLLETE SAVAŞ AÇTIK"

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, gazetecilere yaptığı açıklamada, madde bağımlılığına karşı mücadele başlattıklarını söyledi. Bu tiyatro oyununun, uyuşturucuyla mücadelede en uygun yol ve sistem olduğunu vurgulayan Dişli, "En güzeli, bu işe bulaşmadan gençliği bu illetten kurtarmak. Bununla ilgili hep beraber ele ele verip bir irade ortaya koyup algı oluşturmamız lazım" diye konuştu.

Dişli, bu illeti hep beraber bertaraf edeceklerini ifade ederek, Adapazarı'nda böyle bir şeyi yakaladıklarını, bu mücadelenin tüm ülkeyi sarmasını istediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Amerika Birleşik Devletleri Süleyman Dişli Çetin Ceviz Sakarya Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title