Haberler

Uyuşturucuya Karşı Okullarda Birleştiler

Uyuşturucu İÇİN GÜÇBİRLİĞİ

İZMİR'de, Çocuk İstismarıyla Mücadele Derneği'nin düzenlediği uyuşturucuyla mücadele toplantısında, gazetecilerden eğitimcilere, kadınlardan öğrencilere kadar toplumun her kesiminin temsilcileri, biraraya geldi. Özellikle gençliği tehdit eden uyuşturucu için ortak mücadele kararı çıktı.

Son aylarda özellikle bonzaiden hayatını kaybeden gençlerin sayısında önemli oranda artış olması, sivil toplum örgütlerini de harekete geçirdi. Bunun için İzmir Çocuk İstismarıyla Mücadele Derneği'nin çağrısıyla, İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Eğitim İş, Cumhuriyet kadınları Birliği, Türkiye Gençlik Birliği ile Türkiye Liseliler Birliği, biraraya geldi. Toplantıya katılan kesimlerin temsilcileri kendi alanlarında uyuşturucuya karşı verecekleri mücadeleyi anlattı ve ortak çalışma kararı aldıklarını aktardı. Toplantıyla ilgili olarak basın açıklamasını ise, Çocuk İstismarıyla Mücadele Derneği adına Avukat Tolga Kavun yaptı. Türkiye'de ve dünyada uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımına bağlı olarak işlenen suç sayılarında hızlı bir artış olduğunu dile getiren Tolga Kavun, "Sigara, alkol ve yasadışı maddelere alışma yaşı hızla düşmektedir. Özelilkle eğitim hayatından kopmuş, aile bağları parçalanmış yada sokakta yaşayan çocuklarda bu risk daha da artmaktadır. Sentetik esrar, birçok bitki türü ile kimyasallarının karıştırılarak laboratuar ortamında işlenmiş halidir. Bu kapsamda değenlendirilmesi gereken bonzai, kokainden daha tehlikelidir. Gençlerimizin korunmasında, tıbbi, hukuki, sosyal ve güvenlik boyutuyla birlikte bütüncül bir yaklaşım gerekmektedir. Bu noktada en iyi strateji, madde kullanıma yol açak risk faktörlerinin belirlenmesi ve koruyucu ve önleyici çalışmalarını yapılmasıdır. Bu konuda kurumlar arasında koodinasyon arttırılmadır. Madde bağımlılığı ile mücadele ancak, her kurumun katılımıyla etkin bir mücadele ile başarıya ulaşır. Bunun yanı sıra bağımlılık yapan maddelerini reklamını yapan bu tür maddelere ulaşma olanağı sunan internet siteleri erişime kapatılmalıdır. Ayrıca ülkemizde, madde bağımlılığıyla ilgili mücadele konusundaki tedavi merkezleri ihtiyaca, cevap vermemektedir" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Türkiye Gençlik Birliği İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü?v Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title