Haberler

Uyuşturucuya Başlama Yaşı 11'e Kadar Geriledi

Güncelleme:

Son yıllarda giderek artan uyuşturucu kullanımı ülkemizdeki çocuk ve gençleri hedef alıyor. U

Son yıllarda giderek artan uyuşturucu kullanımı ülkemizdeki çocuk ve gençleri hedef alıyor. Uyuşturucuya başlama yaşı ise 11'e kadar geriledi. Beyoğlu Belediyesi, annelere uyuşturucu ile ilgili seminerler vermeye başladı.

Toplumda uyuşturucu kullanım yaşının her geçen gün düşmesi, Beyoğlu Belediyesi'ni harekete geçirdi. Annelerin uyuşturucu konusunda bilinçlenmesi için Türkiye Yeşilay Cemiyeti ile "Benim çocuğum yapmaz deme" seminerlerine başlandı.

Ebeveynler çocuklarının uyuşturucu kullandığından habersiz

Yaklaşık 2 yıl süreyle madde kullan kişilerin aileleriyle yapılan görüşmelerde, anne ve babaların evlatlarının uyuşturucu kullandıklarından büyük oranda habersiz oldukları ortaya çıktı. Bu durumu dikkate alarak "Benim Çocuğum Yapmaz Deme" projesini hayata geçiren Beyoğlu Belediyesi toplum bilincini artırmayı hedefliyor.

Okmeydanı Semt Konağı'nda yapılan semineri Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Komiseri Sinan Akarsu verdi. Bağımlılık sürecinin sigarayla başladığını ifade eden Akarsu"Bağımlılık süreci kademe kademe ilerler bu sigarayla başlar alkol ve uyuşturucuya doğru gider. Burada ailelerin dikkat etmesini istediğim en önemli konu bağımlılık sürecini bir an evvel fark etmeleri, ne kadar çabuk fark edilirse o kadar çabuk müdahale edilir. Aksi takdirde kurtuluş şansı çok az olur" şeklinde konuştu.

Zaaflar ve arkadaşlar uyuşturucuya itiyor

Uyuşturucuya başlama sürecinden bahseden Akarsu, bu konudaki en önemli etkenin ise insanların zaafları ve arkadaş ortamı olduğunu söyledi. Zayıflamak ve huzur bulmak adına uyuşturucu tuzağına düşen çok sayıda insan olduğunu ifade eden Akarsu" İnsanlar mutsuz olduklarında kendileriyle ilgili sıkıntıları olduğu zamanlarda uyuşturucuya başvuruyor. Ayrıca çevrede bu durumda çok önemli arkadaş baskısı da uyuşturucu kullanımı çok fazla tetikliyor" diye konuştu.

Aileler nelere dikkat etmeli

Ailelerin çocuklarındaki uyuşturucu kullanımını en erken 2 yıl sonra fark edebildiklerini belirten Akarsu, çok özgür bırakmanın ve çok baskı kurmanın yanlış yollar olduğunu belirterek, "Uyuşturucu kullanan insanlarda davranış bozuklukları, ağız kokuları, ten renginde değişmeler, göz ve burun kızarıklıkları ile ani tepkiler görülür, ailelerin bu evrede hisleri ve önsezileri çok önemlidir. Benim çocuğum yapmaz deyip boşlamakta çok yanlış, üzerinde baskı kurup despot davranmakta" şeklinde konuştu.

Herkesin bu konulara olan duyarlılığını ve farkındalığını artırmak adına bu projeyi hayata geçirdiklerine söyleyen Beyoğlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Özlem Deniz Doğan "Unutulan bir takım bilgileri hatırlatmak ve bunun üzerine bir bilinç oluşturmak için buradayız" dedi.

Özellikle bu konuda annelere çok iş düştüğünü belirten Yeşilay Cemiyeti Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Meral Kurul ise, "Çocuklara en yakın olan kişiler anneleridir. Çünkü her anında çocuklarımızın yanında oluruz. Çocuklarda normalin dışında olan her şeyi dikkatle analiz ettiklerinde algılayabilirler. O yüzden annelere bu konularda çok büyük iş düşüyor" şeklinde konuştu.

Seminerler devam edecek

Her Çarşamba günü saat 13:30'da Beyoğlu Belediyesi'ne ait 11 ayrı semt konağında verilecek olan seminerler Uzman Psikoloji Danışmanlar eşliğinde sürdürülecek. Bu hafta Okmeydanı Semt Konağı'nda düzenlenen seminerler sırasıyla, Kasımpaşa, Örnektepe, Kadımehmet, Dolapdere, Bademlik, Fetihtepe, Yenişehir, Aynalıkavak ve son olarak Tophane semt konağında gerçekleştirilerek son bulacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Beyoğlu Belediyesi Okmeydanı Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title