Haberler

Uyuşturucudan 2 Gencin Ölümü Davasında Sanık, 'O Haplardan Ben de İçtim Ama Ölmedim' Dedi

Bursa'da geçen mayıs ayında, sattıkları uyuşturucu hap ile üniversiteli 24 yaşındaki İsmail Erduman ve 23 yaşındaki Göksel Karabulut'un ölümüne, iki arkadaşlarının da komaya girmesine neden oldukları iddiasıyla 4'ü tutuklu 5 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bursa'da geçen mayıs ayında, sattıkları uyuşturucu hap ile üniversiteli 24 yaşındaki İsmail Erduman ve 23 yaşındaki Göksel Karabulut'un ölümüne, iki arkadaşlarının da komaya girmesine neden oldukları iddiasıyla 4'ü tutuklu 5 sanığın yargılanmasına devam edildi. Mahkemede savunma yapan ve ölen gençlere uyuşturucu hap sattığını itiraf eden 21 yaşındaki T.Y., "Hakim bey o haplardan ben de içiyordum. Ölüm olayı ile hiç bir ilgim yok. Olsa ben de ölürdüm. Tahliyemi istiyorum" dedi.

Bursa'nın Merkez Nilüfer İlçesi Görükle Dumlupınar Mahallesi'nde, geçen mayıs ayında Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri İsmail Erduman ile Göksel Karabulut, üniversite kampusuna yakın olan Dumlupınar Mahallesi'ndeki öğrenci evinde, aldıkları uyuşturucu nedeniyle öldü. Aynı evde uyuşturucu kullandıkları için komaya giren öğrenciler M.Y. ve K.K. ise ambulansla kaldırıldıkları Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Hayati tehlikesi bulunan bu öğrenciler uzun süren tedavinin ardından sağlıklarına kavuştu.

4 KİŞİ TUTUKLANDI

Polis, ölen iki gence otomobille uyuşturucu hap getirdiği ileri sürülen T.Y. ile arkadaşları 19 yaşındaki A.K., 20 yaşındaki M.Y. ve uyuşturucuyu aldığı öne sürülen 42 yaşındaki İ.Ü.'yü gözaltına aldı. Mahkemeye çıkartılan 4 kişi tutuklandı. Haklarında Bursa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Ölüme sebebiyet vermek' ve 'Uyuşturucu ticareti yapmak' suçlarından ömür boyu hapis cezası istenen T.Y., A.K., İ.Ü. ve M.Y.'nin yargılanmasına devam edildi.

Yapılan duruşmada yöneltilen suçlamaları bir kez daha kabul etmeyen T.Y kendini şöyle savundu:

"Ölen İsmail o gün yanıma gelip benden hap istedi. Parasının olmadığını belirtip bonzai ile değiş tokuş yapmamızı önerdi. Kabul etmedim. Hapların her birini 10 TL'den sattım. Benim ölüm olayı ile hiç bir ilgim yok. Çünkü aynı haplardan ben de kullandım. O halde benim de ölmem gerekliydi. Yapılan otopside İsmail ve arkadaşının bonzai, matanfetamin ve alkol aldıkları ortaya çıkmış. Bu nedenle yaşamlarını yitirmiş olabilirler. Tahliyemi istiyorum."

Duruşmada hazır bulunan ve diğer sanıkların yöneltilen suçlamaları kabul etmediği duruşma ertelenirken, mahkeme heyeti sanıkların tahliye istemlerini kabul etmedi. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Uludağ Üniversitesi Görükle Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title