Haberler

Uyuşturucu Tacirlerinin İkinci Çocuk Kurbanı

Güncelleme:

Adana'da kapkaç olayından sonra mahalleye giren polise silah ve pompalı tüfeklerle ateş eden uyuşturucu tacirleri, 13 yaşındaki bir çocuğu vurarak ağır yaraladı. Çocuğun annesi mahallede her yerde uyuşturucu satıldığını söyleyerek bu duruma isyan etti.

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Hürriyet Mahallesi Saydam Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, dün akşam üzeri iki kişi Saydam Caddesi üzerinde bulunan bir kadının cüzdanını kapkaç yöntemiyle alıp kaçtı. Bunun üzerine vatandaşlar polisi arayarak durumu bildirdi.

UYUŞTURUCU TACİRLERİNDEN POLİSE SİLAHLI SALDIRI

İhbar üzerine bölgede bulunan güven tim ekipleri olay yerine sevk edildi. Güven timleri kadın ile görüşüp eşkali aldıktan sonra şahısların kaçtıkları yöne doğru araştırma başlattı. Güven tim ekibinden bir polis zanlıların kaçtığı Hürriyet Mahallesi 2055 Sokak'a girdi. Burada eşkale uygun bir kişiyi gözaltına aldı. Ancak şahıs aynı zamanda torbacı diye tabir edilen uyuşturucu satıcısı olduğu için arkadaşı polise ateş etmeye başladı. Polis de zanlıyı bırakıp saldırıya karşılık verdi. Bu arada zanlı kaçtı. Polise mahalle aralarından çok sayıda ateş edildi. Polis yere yatarak kendisini koruyup o da açılan ateşe karşılık verip bir süre sonra mahalleden çıkmak zorunda kaldı.

MAHALLEYE GİRİLDİ UYUŞTURUCU TACİRLERİ ÇOCUĞU VURDU

Bunun üzerine olay yerine takviye ekipler ve özel harekat polisleri sevk edildi. Mahalleye bu kez özel harekat polisi ile girildi. Uyuşturucu tacirleri yine polise silah ve pompalı tüfekle ateş etti.

Bu arada, mahalle sakinleri de balkondan ve damdan çatışmayı izlemek istedi. Emine Oğuz'un (35) 13 yaşındaki oğlu Furkan Oğuz'da damdan çatışmayı izlemek istedi. Anne Oğuz, "Oğlum ateş ediyorlar polise saldırıyorlar geri gel" dedi. Ancak Oğuz annesinin uyarısını dinlemedi. Bu arada aşağıdan geçen uyuşturucu taciri pompalı tüfeğini havaya doğru ateşleyince Oğuz damda kanlar içinde kaldı. Oğuz'un gözü, yüzü ve belden yukarısına çok sayıda saçma isabet etti. Oğuz ailesi kendi araçlarıyla çocuklarını Adana Devlet Hastanesi'ne getirdi. Burada yapılan ilk müdahaleden sonra çocuk Dr. Aşkım Tüfekçi Çukurova Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Furkan Oğuz burada ameliyata alındı. Oğuz şimdi hayatta kalma mücadelesi veriyor. Bu arada polisler de hastaneye giderek çocuğun sağlık durumuyla ilgilendi.

"MAHALLENİN HER KÖŞESİNDE TORBACI VAR"

Anne Emine Oğuz, oğlunu vurulmadan önce uyardığını ancak uyuşturucu tacirlerinin torbacıların açtığı ateş sonucu yaralandığını belirterek, "Mahallenin her köşesinde torbacı var. Polis mahalleye baskın yapınca önce silah sesleri uzaktan geldi. Ben daha önce oğlumu uyardım bak sakın damlara çıkmayın silah sesleri geliyor dedim. Kargaşa çıktı çok kalabalıktı bir sürü torbacı var hangisi olduğunu bilmiyorum ama biz neye uğradığımızı şaşırdık. Mahalle çok berbat bir mahalle keşke o torbacılar ölseydi, pislik temizlenir biz de kurtulurduk. Polis gelince onlar polislere silah sıkıyorsa demek ki bir şeylere güveniyorlar" dedi.

"OLAN BENİM CİĞERİME OLDU"

Anne Oğuz, televizyonda uyuşturucudan birçok kişinin öldüğünü gördüklerini anlatarak, "Bu torbacılar bunları görünce hiç mi ciğerleri yanmıyor. Olan benim ciğerime oldu. Mahalleliyle konuşup bunlara karşı bir şeyler yapalım diyorum ama ses çıkmıyor. Allahlarından bulsunlar. Mahalle bir cesaretlense bunları bir ele versek. Ama olmuyor" diye konuştu.

TORBACILAR BİR ÇOCUK DAHA ÖLDÜRMÜŞ

15 Haziran 2014 tarihinde Furkan Oğuz'un vurulduğu 2058 sokağın yakınlarındaki 2067 sokakta terör örgütü PKK lehine yapılan korsan gösteri sırasında 15 yaşındaki İbrahim Aras isimli bir çocuk ölü olarak bulunmuştu. Çocuğun polisin attığı gaz kapsülünün başına isabet ederek öldüğü iddia edilmişti. Ancak yapılan incelemede çocuğun çok yakın mesafeden kafasına isabet eden pompalı tüfek saçmalarıyla hayatını kaybettiği, polisin envanterinde de pompalı tüfek bulunmadığı ortaya çıktı. Olay sırasında uyuşturucu tacirlerinin polise ara sokaktan pompalı tüfekle ateş açtığı sırada gösteriye katılan İbrahim Aras'ın birden torbacının önüne geçmesiyle yakın mesafeden kafasının arkasına saçmaların isabet ederek öldüğü belirlendi.

KORSAN GÖSTERİ YAPTIRIYORLAR

Hürriyet Mahallesi'nde daha rahat uyuşturucu satabilmek için PKK şemsiyesi adı altında çocuklara 10 lira 20 lira para vererek torbacıların korsan gösteri yaptırdığı da belirlendi. Yapılan araştırmada torbacıların uyuşturucu satarak günde 10 bin liranın üzerinde para kazandığı bu nedenle bu rantı kaybetmemek için polisin mahalleye girmesini engellemek için korsan gösteri yaptığı belirlendi.

Sık sık yapılan korsan gösteriler sırasında polis mahalleye girdiği anda evlerden taş, kaya, çekyat, eski fırın bile atıldığı ayrıca silahla ateş açıldığı ve kargaşa olduğu için polisin mahalleye girmediği, torbacıların da rahatça uyuşturucu sattığı öğrenildi.

SEYHAN'DA 18 BİN BAĞIMLI VAR

Adana'da özellikle merkez Seyhan ilçesinde uyuşturucu satışının ve bağımlıların fazla olduğu Seyhan'da 18 bin kayıtlı bağımlı olduğu öğrenildi. Uyuşturucu ile mücadelede en büyük engelin ise gecekondulaşma olduğu belirlendi.

Gecekonduların birbirine yapışık ve dar sokaklardan oluşması nedeniyle suçluların bu mahalleye girmesiyle kaybolduğu polisin bu nedenle mücadele etmekte zorlandığı öğrenildi. Adana'da bu nedenle uyuşturucu sevkiyatının ve satışlarının tamamının gecekondu mahallelerinde yapıldığı öğrenildi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hürriyet Mahallesi Seyhan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title