Haberler

Uyuşturucu Operasyonunda 18 Kişi Gözaltına Alındı

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Tarafından Gerçekleştirlen Operasyon Kapsamında Uyuşturucu Ticareti Yaptıkları Öne Sürülen Aralarında İnşaat Mühendisi ve Kimyagerin de Bulunduğu 18 Kişi Gözaltına Alındı. Zanlılardan 3 Kadının, Cinsel Yakınlaşma Sağladıkları Gençleri Uyuşturucuya Alıştırdıkları İleri Sürüldü. Bir İhbarı Değerlendiren İstanbul İl Jandarma Komutanlığına Bağlı Ekipler Tarafından, ...

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirlen operasyon kapsamında uyuşturucu ticareti yaptıkları öne sürülen aralarında inşaat mühendisi ve kimyagerin de bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 3 kadının, cinsel yakınlaşma sağladıkları gençleri uyuşturucuya alıştırdıkları ileri sürüldü.

Bir ihbarı değerlendiren İstanbul il jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından, 6 ay boyunca yapılan takip sonucu çıkar amaçlı suç örgütü kurarak gençleri uyuşturucu maddeye alıştıran ve bu yolla büyük kazanç elde ettikleri öne sürülen kişilere yönelik operasyon gerçekleştirildi. Teknik takip ve istihbari çalışmalar sonucunda 28 Kasım tarihinde İstanbul`da 10 Bingöl`de ise 2 ayrı adrese eş zamanlı yapılan operasyonlarda 5`i kadın 18 kişi gözaltına alındı. Özcan kod adlı Abdurrahman Alkan ve Azad kod adlı Serdar Alkan kardeşlerin elebaşılığını yaptığı ileri sürülen örgütün üyesi olmakla suçlanan Seda Fıçıcı, Refika Naneci ve Seniha Hoş`un ise, cinsel yakınlaşma sağlayarak gençleri uyuşturucuya alıştırdığı öğrenildi. Örgüt üyelerinin daha sonra bu gençlere uyuşturucu sattığı öne sürüldü. Aralarında inşaat mühendisi, kimyager ve emekli bir laborantında bulundunğu örgütün hedef kitlesinin özellikle zengin kişiler olduğu belirtildi. Operasyonlarda 1 gramlık paketler halinde 75 gram kokain , 70 gram esrar, 80 adet extacy hap ve 11 adet kokain içiminde kullanılan aparat ele geçirildi.

Jandarmadaki işlemlerinin adından 18 kişi Beşiktaş`da ki İstanbul Adliyesi`ne sevk edildi. Sağlık kontrolünden geçirilen zanlıların nöçbetçi savcılıkdaki sorguları devam ediyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title