Haberler

Uyuşturucu Hayır" Yürüyüşü

Kütahya'da, bir süre önce gönüllü vatandaşlar tarafından kurulan Uyuşturucu ile Mücadele Platformu tarafından "uyuşturucuya hayır" sloganıyla yürüyüş düzenlendi.

Börekçiler Mahallesindeki Ulu cami önünde bir araya gelen platform üyeleri, "uyuşturucuya hayır", "Kütahya gençlerine sahip çık", "bu illet gidecek, analar gülecek" şeklinde sloganlar attı.

Buradan Zafer Meydanına kadar yürüyen grup adına gazetecilere açıklama yapan platform sözcüsü Murat Bişğin, Kütahya'da uyuşturucu ile etkin bir şekilde mücadele etmek adına yürüyüş düzenlediklerini belirtti.

Tamamen gönüllülerden oluşan platform üyeleriyle birlikte, uyuşturucu illetine bulaşmış ve bulaşmaya meyilli gençleri kurtarmak adına faaliyetler düzenlediklerini dile getiren Bişğin, şöyle konuştu:

"Amacımız, gençlerimizin uyuşturucu maddelerle hiç tanışmamalarını sağlamak. 12'li yaşlara kadar düşen uyuşturucu kullanımına gençlerimizin bulaşmaması için hepimizin özverili bir şekilde çalışması gerekiyor. Emperyalist güçlerin bir oyunu olan bu uyuşturucu illeti, PKK, DAİŞ, FETÖ gibi terör örgütlerinden daha tehlikeli. Gençliği olmayan bir milletin geleceği kesinlikle olamaz. Bu illeti Türkiye genelinde bitiremezsek 10 yıl sonra ülkemizi koruyacak askerimiz, 15 Temmuzlarda meydanlara çıkacak gençlerimiz olamayacak. Gençlerimiz, uyuşturucuyu kullandığı sürece sonları ya ölüm, ya cezaevi ya da en iyi ihtimalle alzheimer olacak. Bırakın ülkeyi korumayı beklide önlerine konulan yemeği yiyecek kapasiteleri bile kalmayacak. Bunun için bizler, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek Kütahya'da uyuşturucu ile mücadele platformu kurduk."

Vatandaşların uyuşturucu illetine bulaşmış gençleri dışlamamasını, toplum olarak o gençlere sahip çıkılmasını da isteyen Bişğin, "Platformun kuruluşundan itibaren yaklaşık 33 gence uyuşturucu madde kullanımını bıraktırdık. Vatandaşlarımız şunu düşünmesin. Uyuşturucu kullanan gençler hiçbir işe yaramaz, bunlara iş verilmez. Bu gençlerle oturulup kalkılmaz. Eğer toplum olarak böyle davranırsak bu gençlerimizi kurtarma ihtimalimiz olamaz. Bu iş için elbirliği yapmamız, gençlerimizin bu bataklıktan çıkabilmesi için hep birlikte çalışmamız gerekiyor." diye konuştu.

Bir süre önce uyuşturucu madde kullandığı için hayatını kaybeden gencin babası Mehmet Sarı ise, kendi canının yandığını, başka canların yanmaması için uyuşturucu ile etkin bir şekilde mücadele edilmesini istedi.

Ak Parti Kütahya Merkez İlçe Başkanı Cevdet Korkmaz da, Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Batur, Muhtarlar Derneği üyeleri ve vatandaşların destek verdiği yürüyüş, açıklamaların ardından sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Sarı AK Parti Türkiye PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title