Haberler

Uyuşturucu Gemisi 'Joudı'nin 9 Personeli Adliyede

Libya'nın Tobruk Limanı'nın kuzeydoğusunda uluslararası sularda, Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın 'Albatros Harekatı' adı verilen operasyonuyla 13.6 ton toz esrarın ele geçirilen ve Aksaz Deniz Üs Komutanlığı Limanı'na çekilen Bolivya bandıralı 'Joudı' yük gemisinin Suriyeli ve Libyalı 9 personeli bugün adliyeye sevk edildi.

Libya'nın Tobruk Limanı'nın kuzeydoğusunda uluslararası sularda, Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın 'Albatros Harekatı' adı verilen operasyonuyla 13.6 ton toz esrarın ele geçirilen ve Aksaz Deniz Üs Komutanlığı Limanı'na çekilen Bolivya bandıralı 'Joudı' yük gemisinin Suriyeli ve Libyalı 9 personeli bugün adliyeye sevk edildi.

Geçen 2 Aralık cumartesi günü, polise Bolivya Bandıralı 'Joudı' gemisinde uyuşturucu taşıdığı ihbarı geldi. Bunun üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilileri, İçişleri Bakanlığı aracılığıyla, Sahil Güvenlik Komutanlığı ile ortak çalışma başlattı. Suriye'nin Tartus Limanı'ndan hareket eden, resmi kayıtlarda Tarsus'a geleceği bildirilen  'Joudı' gemisi Libya'ya doğru yönelince takibe alındı. Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı uçak tarafından havadan takip edilen gemi, teknik olarak da komutanlık merkezinden takip edilmeye başlandı. Ancak bir süre sonra geminin otomatik takip sistemini kapatıp hayalet gemi haline gelip, içerisinde uyuşturucu bulunduğu kesinlik kazanınca, bölgeye 'TCSG Yaşam' ve 'TCSG Umut' gemileri gönderildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı gemilerinin takibini, Libya'nın Tobruk Limanı'nın 33 mil açıklarına kadar sürdürdü. Gemi takip edildiği sırada bir yandan Bolivya'dan operasyon için gerekli izinler alındı. Ardından gemi Libya karasularına girmeden 'Albatros Harekatı' adı verilen operasyon düzenlendi, kaptan dahil 9 personel gözaltına alındı.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

'Joudı' gemisinin 6'sı Suriyeli, 3'ü Libyalı 9 personeli, bugün işlemlerinin tamamlanmasının ardından 'Uluslararası sularda uyuşturucu madde kaçakçılığı yapmak' suçundan adliyeye sevk edildi.

Aksaz Deniz Üs Komutanlığı Limanı'na çekilen Bolivya bandıralı 'Joudı' yük gemide, iki gün boyunca savcılar eşliğinde detaylı araştırma yapıldı. Tutanakların tutulmasının ardından bu sabah yetkililer, gemiden ayrıldı. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığı Bolivya Libya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title