Haberler

Uyuşturucu Bağımlısı Oğlunu Öldüren Baba Yakalandı

Güncelleme:

Adana'da uyuşturucu bağımlısı oğlu 23 yaşındaki Burak Ünnü'yü tabanca ile öldürdüğü iddiasıyla aranan baba, sahte kimlikle girdiği Gürcistan'da yakalandı.

Adana'da uyuşturucu bağımlısı oğlu 23 yaşındaki Burak Ünnü'yü tabanca ile öldürdüğü iddiasıyla aranan baba 41 yaşındaki Y.Ü., sahte kimlikle girdiği Gürcistan'da yakalandı. Türkiye, İnterpol üzerinden Gürcistan'dan Y.Ü.'nün iadesini istedi.

Merkez Seyhan İlçesi'nin Pınar Mahallesi'nde bir kebap dükkanının sahibi olan Y.Ü.'nün, uyuşturucu madde bağımlısı oğlu Burak Ünnü, bıçakla yaralama olayına karıştı. İddiaya göre yaralanan gencin yakınları, barışmak için baba Y.Ü.'den 30 bin TL kan parası istedi. 11 Eylül 2014'te oğlu Burak ile kendine ait işyerinde bir araya gelen Y.Ü., kan parası nedeniyle oğluyla tartışmaya başladı. Tartışma sonunda baba Y.Ü., tabancayla ateş ettiği oğlunu öldürdü.

Polis tarafından her yerde aranan Y.Ü. hakkında 'Nitelikli kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu, 'Genel güvenliği tehlikeye sokma' ve 'yaralama suçlarından' 7.5 yıl hapis cezası istemiyle Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. Y.Ü.'yü yakalamak için çalışmasını sürdüren polis, şüphelinin Abdullah Bulun adına düzenlenmiş sahte kimlik kullandığını ve bu kimlikle, pasaporta gerek olmayan Gürcistan'a kaçtığını belirledi.

GÜRCİSTAN'DA TUTUKLANDI

İnterpol Daire Başkanlığı ile temasa geçen polis, Abdullah Bulun kimliğini kullanan Y.Ü.'nün yakalanması için Gürcistan'la irtibata geçti. Gürcistan polisi, öz oğlunu öldürdüğü iddiasıyla aranan Y.Ü.'yü yakaladı. Sorgusunda oğlunu öldürdüğünü itiraf ettiği belirtilen Y.Ü., 'evrakta sahtecilik ve sahte kimlik kullanmak' suçlarından Gürcistan'da tutuklandı. Bunun üzerine Türkiye Y.Ü.'nün iadesini istedi. Y.Ü.'nün Gürcistan'daki cezasını tamamladıktan sonra iade edileceği bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gürcistan Türkiye Seyhan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title