Haberler

Uyum Yemeği, Uyumlu Geçti

Gül'ün, Yasama, Yürütme ve Yargı Organlarının Başkanlarını Bir Araya Getirdiği Yemekte Güncel Konular Gündeme Gelmedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, yasama, yürütme ve yargı organlarının başkanlarını bir araya getirdiği yemekte, son günlerin tartışma konuları, “Kozmik arama, telekulak, suikast” iddiaları gündeme gelmedi.

Yemekte ağırlıklı olarak yargı organlarının “bina ve iş yükü” sorunları konuşuldu. Yemekte, yargı reformuyla ilgili çalışmaların, tarafların katılımıyla yapılması için mutabakat sağlandı. Gül’ün 10 dakika gecikmeyle katıldığı yemek 13.40’da başladı ve yaklaşık 1,5 saat sürdü. Yemekte yargı organları başkanları kurumlarıyla ilgili sorunları dile getirirlerken, son günlerda ardı ardına patlayan dinleme, kozmik odada arama gibi konular gündeme gelmedi. Askeri yargı organlarının başkanları da kurumlarıyla ilgili sorunları anlattılar. Başkanlar, yargı reformuna ilişkin daha önce kamuoyuna açıkladıkları konuları da satırbaşlarıyla hatırlattılar. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, özetle, “Yemekte yasama, yürütme ve yargı ile ilgili temel konular ele alınmış ve karşılıklı görüşler paylaşılmıştır” dendi. Öncelikle devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasının öneminin üzerinde durulduğu belirtilen açıklamada, “Katılımcılar bu tür toplantıların faydası üzerinde durarak daha sık yapılması temennisini dile getirmişler ve Sayın Cumhurbaşkanımız bu öneri üzerine, bu toplantının yılda iki kez yapılmasını kararlaştırmışlardır” dendi.

Kozmik zarf değil inşaat fotoğrafları

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül’ün Dışişleri Konutu’nda verdiği yemek öncesinde, Danıştay Başkanı Mustafa Birden ayağa kalkarak, kısa bir süre önce temeli Gül tarafından atılan Danıştay’ın yeni binasının inşaat fotoğraflarını uzattı ve “Çok hızlı ilerliyor, 17 araçla sürekli kazıyoruz” dedi. Cumhurbaşkanı Gül, bu sırada solunda oturan Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker’e dönerek, “Darısı size” derken, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ı işaret ederek, “Onlar bitirdi” dedi. Gül, Birden’den fotoğrafları aldıktan sonra sağında oturan Başbakan Tayyip Erdoğan’a da göstererek, “Çok güzel olmuş” yorumunu yaptı. m

Kimler katıldı:

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Danıştay Başkanı Mustafa Birden, HSYK Başkanı sıfatıyla Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı Ahmet Akyalçın, Askeri Yargıtay Başkanı Hakim Tuğgeneral Ahmet Alkış ve Askeri Yüksek İdare Mahkemesi Başkanı Hakim Tuğgeneral Tuğrul Arıbal’ın yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Genel Sekreter Yardımcısı Emin Kuz.

Ne yenildi:

YEMEKTE, zeytinyağlı enginar dolma, yufkaya sarılı hamsi, çoban salata, dana kaburga, sultan muhallebili kabak tatlısı, çay, kahve, 2006 Corvus Teneia, 2006 Doluca Sarafin Cabarnet Sauvignon marka şarap ikram edildi. Ancak kimse şarap içmedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title