Haberler

Uysal'dan Turizm Açıklaması

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde Belediye Meclis toplantısı Hüseyin Uysal başkanlığında gerçekleştirildi.

Zonguldak'ın Ereğli İlçesinde Belediye Meclis toplantısı Hüseyin Uysal başkanlığında gerçekleştirildi. Mecliste gündem dışı konuşan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ereğli'nin üstüne kurulu bulunduğu tepelerin halkla buluşturulacağını söyledi.

Ereğli Belediye Meclisi Atatürk Kültür Merkezinde Hüseyin Uysal başkanlığında toplandı. 12 Gündem maddesinin görüşüldüğü mecliste gündem dışı konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal "Artık yasaklayarak, veya sınır çizerek o yerleri koruma çok geçerli bir yöntem değil. Yaşatarak veya halkımızı oralara çıkartarak, oralarla buluşturarak korumanın daha etkin ve güzel olduğu ispatlanmış" diye konuştu.

Ereğli'de Kırsal Yaşam ve Doğal Mirası Koruma üzerine Tarihi Kentler Birliği ile görüştüğünü, Anıtlar ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nde de bazı konularda görüşmeler gerçekleştirdiğini kaydeden Uysal konuşmasında " Önümüzdeki hafta da Ankara'da Anıtlar ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nden de Yalçın Kurt beyden randevu aldık. Gittiğimiz zaman orada neleri masaya yatırdık. Kabaca bahsetmek istiyorum. Birincisi, üç tepemiz var. Göztepe, Çeştepe ve Kaletepe. Bu üç tepenin de Karadeniz halkına kavuşturulması için görüş birliğine vardık. Kendileri bize yardımcı olacak. Artık yasaklayarak, veya sınır çizerek o yerleri koruma çok geçerli bir yöntem değil. Yaşatarak veya halkımızı oralara çıkartarak, oralarla buluşturarak korumanın daha etkin ve güzel olduğu ispatlanmış. Örneğin kalemizdeki sur duvarları, rüzgar yağmur derken yıkılacak, orası çam ağaçlarının bulunduğu yeşil alanların kaldığı bir yer kalacak. Onun için burayı koruma imar planları ile burayı halkımıza kazandırılmalı, gelen misafirlere de buralar turlar yaptırılmalı. Göztepe için iki yıldır uğraşıyoruz. Koruma amaçlı imar planlarımız çıktı. Onları da önümüzdeki günlerde Çevre ve şehircilik bakanlığıyla bu konuyu görüşmeye devam edeceğiz. Daha çok Çeştepe ilgi alanları oldu. Önümüzdeki yıllarda 'Köyler Yaşatılmalıdır' projesi olacak. O bölge köy değil ama köy vasfını kaybetmemiş. Burayı şehrimize kazandırmak istiyoruz. Dün Zonguldak Valisi Ali Kaban ve İstanbul'dan gelen konuklarla kent meydanı konusunu görüştüklerini ifade eden Belediye Başkanı, "Bir yanlış anlama var. Kent meydanı dediğimiz 15 dönümlük yerde iki katlı otopark yapılacak. Üstüne de kent meydanı ve cami projesi olarak adımlar atıldı. En kısa zamanda da temel atılmasına başlayacak. Şimdi statik çözümler de kısa sürede elimize geçecek. İnşallah çok kısa zamanda temeli atılacak" dedi.

Meclis toplantısının başlaması ile birlikte FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan Ak Partili Belediye Meclis üyesi Nazım Erdoğan'ın meclis üyeliğinin düşmesi ile yerine gelen Hacı Mahmut Kırpınar'a rozet takıldı.

Gündem maddelerine geçilen Meclis toplantısı Perşembe günü ikinci oturumu ile devam edecek. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Uysal Zonguldak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title