Haberler

Uyku Sorunlarının Temelinde Ortodontik Hastalıklar Olabilir

Acıbadem Adana Hastanesi Ortodonti Uzmanı Dt. Neslihan Karataş, dişlerdeki çarpıklık, çeneler arası ilişki bozuklukları ve dişler arası boşlukların her yaştaki bireyler için önemsenmesi ve tedavi edilmesi gereken kusurlar olduğunu söyledi.

Acıbadem Adana Hastanesi Ortodonti Uzmanı Dt. Neslihan Karataş, dişlerdeki çarpıklık, çeneler arası ilişki bozuklukları ve dişler arası boşlukların her yaştaki bireyler için önemsenmesi ve tedavi edilmesi gereken kusurlar olduğunu söyledi.

Dt. Neslihan Karataş, ortodontik hastalıkların, sadece estetik ve sosyal açıdan değil sağlık açısından da önemli sorunlara neden olabildiğini belirterek, özellikle çocukluk ve gençlik döneminde gözlenen yapısal problemlerin, ilerleyen yaşlarda başka hastalıkları da beraberinde getirebildiğine dikkat çekti. Ortodontik tedavilerin bir lüks değil gereklilik olduğunu belirten Karataş, "Ağız yapısındaki kusurlar diş çürüklerini, dişeti hastalıklarını ve çene eklemindeki problemleri de tetikliyor. Her yaştaki hastalar için tedavi önemli" dedi.

Özellikle çocukların ağız ve çene yapılarındaki bozuklukların mutlaka tedavi edilmesi gerektiğini belirten Karataş, "Erken yaşta uygulanan tedaviler aynı zamanda önleyici olma özelliği gösteriyor. Bu nedenle anne babalar çocuklarının ağız-diş sağlığını ihmal etmemeli ve gözlenemeyen sorunların tespiti için de onları düzenli olarak diş hekimine kontrole götürmeli" diye konuştu.

ORTODONTİK TERAVİLER HANGİ SORUNLARIN ÖNÜNE GEÇİYOR?

Diş dizilimindeki düzensizlikler

Çiğneme ve yutma fonksiyonlarındaki bozukluklar

Konuşma bozuklukları

Solunum mekanizmasındaki problemler

Horlamadan kaynaklı uyku sorunları

Dişeti hastalıkları ve diş çürükleri

Çeneler arası ilişki bozukluklar

Estetik kusurlar

Sosyal iletişim sorunları - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karataş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title