Haberler

Uygur Özerk Bölgesi Kadınlar Federasyonu Başkanı Hasiye Eli:

Güncelleme:

12. Çin Ulusal Halk Meclisi 5. Toplantısı'na katılan halk delegesi Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi Kadınlar Federasyonu Başkanı Hasiye Eli, Çin Uluslararası Radyosu'na (CRI) verdiği özel röportajda, bu seneki hükümet raporunun çok teşvik edici olduğunu söyledi.

Eli, hükümet raporunda, halkın yaşam koşullarının iyileştirilmesinin toplumsal inşada başlıca görev olarak belirlendiğini, bunun Çin Komünist Partisi (ÇKP) ve hükümetin insan merkezli yönetim anlayışı ve idarede halka saygı ideolojisinin yansıması olarak son derece teşvik edici olduğuna işaret etti.

Çin Başbakanı Li Keqiang, bu yılki hükümet raporunda "Halkın yaşam koşullarının iyileştirilmesine öncelik veren toplumsal inşa ilerletilmeli." diye konuştu.

Bunu takdirle değerlendiren halk delegesi Hasiyet Eli, ÇKP ve merkezi hükümetin tüm çalışmalarda halkın mutluluğuna öncelik verdiğini vurguladı.

Hasiyet Eli, "Bu yıl ülkemizde 11 milyon kişiye istihdam olanağı sağlanacak, sağlık sigortasının seviyesi yüksetilerek, özellikle engellilere yönelik maddi yardımlar artırılacak. Ayrıca eğitim ve kültür gibi halkın yaşamıyla sıkı bağlantılı olan alanlarda reform güçlendirilecek" diye konuştu.

Hükümet çalışma raporunun teşvik edici olduğunu belirten Hasiye Eli, kendi işine güven ve kararlılıkla baktığını söyledi.

Halk delegesi Hasiyet Eli'ye göre, Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi yönetimi, kadınların istihdamını önemli bir görev addediyor.

Hasiyet Eli, "İstihdam ve kendi işini kurma gibi yollarla Xinjiang'da kadınların geliri yükseldi, öz güvenleri de arttı" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Uygur Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title