Haberler

Uygun Adım" Ayvalık'a Gelip 35 Yıllık Özlemi Bitirdiler

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : 26. Mekanize Piyade Alayı 2. Tabur Karargah ve Destek Birliği'nin sancağına ait bir foto detayı 35 yıl öncesinin askerlerinin o dönemlerde çektirdikleri fotoğraflardan kareler Askerleri bir araya getiren Çavuş Cengiz Ayaz ile röportaj 26. Mekanize Piyade Alayı 2. Tabur Karargah ve Destek Birliği'nin Kademe Amiri Başçavuş Şener Seçer ile röportaj 26. Mekanize Piyade Alayı 2. Tabur Karargah ve Destek Birliği'nin 62/1 tertip İzmirli Onbaşı Adnan Özsakız ile röportaj 26. Mekanize Piyade Alayı 2. Tabur Karargah ve Destek Birliği'nin 62/1 tertip Gaziantepli Lütfü Atalay ile röportaj 26. Mekanize Piyade Alayı 2. Tabur Karargah ve Destek Birliği'nin 62/1 tertip İzmirli Cemal Özkan ile röportaj 26. Mekanize Piyade Alayı 2. Tabur Karargah ve Destek Birliği'nin 35 yıl öncesinin askerlerinden Trabzonlu Mehmet Behçet ile röportaj 26. Mekanize Piyade Alayı 2. Tabur Karargah ve Destek Birliği'nin 35 yıl öncesinin askerlerinden Havan Çavuşu Sivaslı Yılmaz Erkuş ile röportaj - Vatani görevlerini Metris'te 1981-1982 yıllarında yapan 33 arkadaş, çavuşlarının öncülüğünde sosyal medya ve 118'li hatlar aracılığıyla birbirleriyle irtibata geçerek, o dönemki başçavuşlarının yaşadığı Ayvalık'ta toplandı Emekli başçavuş Seçer: "Tabii aradan geçen 35 yılda fiziki değişiklikler olmuş ama yüreklerindeki sevgi ve şakacılıkları aynen sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

26. Mekanize Piyade Alayı 2. Tabur Karargah ve Destek Birliği'nin sancağına ait bir foto detayı

35 yıl öncesinin askerlerinin o dönemlerde çektirdikleri fotoğraflardan kareler

Askerleri bir araya getiren Çavuş Cengiz Ayaz ile röportaj

26. Mekanize Piyade Alayı 2. Tabur Karargah ve Destek Birliği'nin Kademe Amiri Başçavuş Şener Seçer ile röportaj

26. Mekanize Piyade Alayı 2. Tabur Karargah ve Destek Birliği'nin 62/1 tertip İzmirli Onbaşı Adnan Özsakız ile röportaj

26. Mekanize Piyade Alayı 2. Tabur Karargah ve Destek Birliği'nin 62/1 tertip Gaziantepli Lütfü Atalay ile röportaj

26. Mekanize Piyade Alayı 2. Tabur Karargah ve Destek Birliği'nin 62/1 tertip İzmirli Cemal Özkan ile röportaj

26. Mekanize Piyade Alayı 2. Tabur Karargah ve Destek Birliği'nin 35 yıl öncesinin askerlerinden Trabzonlu Mehmet Behçet ile röportaj

26. Mekanize Piyade Alayı 2. Tabur Karargah ve Destek Birliği'nin 35 yıl öncesinin askerlerinden Havan Çavuşu Sivaslı Yılmaz Erkuş ile röportaj - Vatani görevlerini Metris'te 1981-1982 yıllarında yapan 33 arkadaş, çavuşlarının öncülüğünde sosyal medya ve 118'li hatlar aracılığıyla birbirleriyle irtibata geçerek, o dönemki başçavuşlarının yaşadığı Ayvalık'ta toplandı

Emekli başçavuş Seçer:

"Tabii aradan geçen 35 yılda fiziki değişiklikler olmuş ama yüreklerindeki sevgi ve şakacılıkları aynen sürüyor. Simalarını anımsıyorum ancak isimlerini hatırlamakta zorluk çektim"

İstanbul Metris'te 1981-1982 yıllarında askerlik yapan 33 arkadaş, çavuşlarının öncülüğünde birbirleriyle irtibat kurup o dönemki başçavuşlarının yaşadığı Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde bir araya gelerek, 35 sene sonra anılarını tazeledi.

Metris'te bulunan 26. Mekanize Piyade Alayı 2. Tabur Karargah ve Destek Birliği'nde 1981-1982 yıllarında vatani görevini yapan ve şu anda 50'li yaşlarda olan arkadaşlar, çavuşları Cengiz Ayaz öncülüğünde birbirleriyle irtibat kurdu.

Yurdun dört bir yanından hatta Fransa'dan Ayvalık'a gelip 76 yaşındaki emekli başçavuş Şener Seçer ile Cunda Uygulama Oteli'nde buluşan asker arkadaşları, duygulu anlar yaşadı.

Birbirlerine sarılarak özlem gideren asker arkadaşları, bu buluşmayı geleneksel hale getirmek için birbirlerine söz verdi.

Yılların yüzlerinde oluşturduğu değişiklikler nedeniyle bazen birbirlerini tanımakta zorlanan 33 arkadaş, anılarını anlattı.

Birbirlerini "iz sürerek" buldular

Ayaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şener Seçer'in Ayvalık'ta yaşadığını öğrendikten sonra organize olup bu ilçeye gelmeye karar verdiklerini söyledi.

Başta sosyal medya olmak üzere, 118'li telefon hatları ve eski adreslerden iz sürerek 35 yıl önceki asker arkadaşlarına ulaştıklarını belirten Ayaz, "Şu ana kadar 60 kişiye ulaştık fakat bugün burada 33 kişiyiz. Gelenekselleştirmeyi planladığımız bu buluşmalarımızın bir sonrasında daha fazla katılım sağlayacağımızı umut ediyoruz." dedi.

Seçer ise emrindeki askerlerle 35 yıl sonra bir araya gelmekten memnuniyet ve gurur duyduğunu dile getirdi.

Bu buluşma sayesinde adeta en az 10 yaş gençleştiğini vurgulayan Seçer, şöyle konuştu:

"Tabii aradan geçen 35 yılda fiziki değişiklikler olmuş ama yüreklerindeki sevgi ve şakacılıkları aynen sürüyor. Simalarını anımsıyorum ancak isimlerini hatırlamakta zorluk çektim. O dönemlerde onlara karşı hiçbir zaman kırıcı davranmadım. Onlar da bana hiçbir zaman saygı ve sevgilerini esirgemedi. Hepsi kademe amirliğimizde çok iyi sanatkarlardı ve işlerini en iyi şekilde yapıyorlardı. Onların sayesinde de mesleğimi ilerletmiş olduğuma inanıyorum."

Bir sonraki buluşma Karadeniz'de

İzmir'den gelen Cemal Özkan, seneler sonra asker arkadaşlarıyla buluşmasının keyfini yaşadığını vurguladı.

Duygu dolu bir zaman dilimi geçirdiklerine değinen Özkan, "Bugün bir ilki yaşıyoruz. Bundan sonra bu buluşmalarımızı daha da sıklaştıracağız. Bir sonraki buluşmamızı Karadeniz'de organize etmeyi planlıyoruz. İnşallah ondan sonra da İzmir, Antalya, Türkiye'nin çeşitli illerinde bu buluşmalarımızı gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.

Aralarında Fransa'dan bir arkadaşının da bulunduğunu söyleyen Özkan, duygularının kelimelerle anlatılamayacak kadar tarifsiz olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Cemal Özkan Ayvalık Sivaslı İzmir Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title