Haberler

"Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri"

5. etap kursunu tamamlayan girişimci adayları sertifikalarını aldı

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) ve KOSGEB Müdürlüğü işbirliğinde açılan "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri" kapsamındaki 5. etap kursunu bitiren girişimci adaylarına sertifikaları verildi.

SESOB'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, SESOB Başkanı Beşir Köksal, belge alan girişimci adaylarından yüzde 5'inin iş yeri açarak KOSGEB desteklerinden faydalandığını belirtti.

Köksal, amaçlarının KOSGEB programlarını tanıtmak olduğunu belirterek, "Adayların da ücretsiz olarak gerçekleştirdiğimiz bu kurslardan en iyi şekilde faydalanıp devlet desteği alarak iş yeri açmalarını ümit ediyoruz. Buradaki amaç öncelikle sertifika almak değil, kredilerden en iyi şekilde faydalanmaktır" açıklamasında bulundu.

KOSGEB Müdürü Nogay Nadir Koç ise KOSGEB girişimcilik destek programı kapsamında, kursu bitirerek iş yerini kuran ve hazırladıkları iş planı KOSGEB tarafından onaylanan yeni girişimcilere 30 bin lirası geri ödemesiz, 70 bin lirası geri ödemeli 100 bin lira üst limitli destek verildiğini kaydetti.

Sivas genelinde 2013 yılının altı ayı itibariyle 600'den fazla kursiyerin eğitime katıldığını aktaran Koç, "2013 yılında işletmelere 1 milyon 150 bin lira destek verilmiştir" ifadesini kulandı.

Konuşmaların ardından kursu tamamlayanlara sertifikaları verildi. Daha sonra 6. etap kursunun açılışı gerçekleştirildi. - Sivas

Kaynak: AA / Yerel

Beşir Köksal Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title