Haberler

Uyanık Suriyeli Şambrelle Yunan Adasına Geçti

Güncelleme:

Bodrum'dan şambrel ile denize açılan Suriyeli genç, bölgeden geçen yattakilerin ip atmasıyla Yunanistan'a geçti.

Bodrum'dan yasa dışı yollardan Yunanistan'ın İstanköy Adası'na geçmeye çalışan kaçaklar, ölümü göze alarak her yolu deniyor. Son olarak deniz yatağı ve can simidiyle denize açılan üniversite öğrencisi 3 Suriyeli kaçak göçmen akıntıya kapılıp sürüklenirken, Türk Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Şambrel ile denize açılan bir başka Suriyeli ise kendisini bölgeden geçen bir yattakilerin iple çekmelerini sağlayarak İstanköy'e geçmeyi başardı.

Hatay üzerinden Türkiye'ye giriş yapan Suriyeli üniversite öğrencileri Muhammet Talip Asır (24), Taleni Waja (22) ve Surmen Daga (23) iki hafta önce yasada dışı yollardan Yunan Adaları'na geçmek için Bodrum'a geldi. Sokaklarda ve parklarda yatarak, organizatörlerin kendilerini Yunan Adaları'na götürmesini bekleyen 3 üniversiteli genç, son paralarıyla bir deniz yatağı ve can simitleriyle, Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'na geçmek için saat 06.00 sıralarında Turgutreis Mahallesi, Ali Hoca Burnu'ndan denize açıldı.

AKINTIYLA SÜRÜKLENDİLER

Bir poşete doldurdukları eşyalarını da yanlarına alan kaçak göçmenler, Turgutreis'e 4 mil mesafedeki Yassıada açıklarına geldiklerinde, akıntıyla sürüklenmeye başladı. Bölgeden tesadüfen geçen yatlar ölümüne yolculuk yapan Suriyeliler'i farkedip, durumu Sahil Güvenliğe bildirdi. Turgutreis Limanı'ndan çıkan Sahil Güvenlik botları bölgeye gelerek, 7 saat boyunca denizde olan kaçak göçmenleri kurtardı. Sahil Güvenlik Botu'na alınan 3 kaçak göçmen Turgutreis Limanı'na getirildi.

ASKERE ALMAK İSTEDİLER KAÇTIM

Kurtarılan kaçak göçmenleren Taleni Waja, Süriye'nin başkenti Şam'daki bir üniversitede öğrenci olduğunu belirtip, "Asker olup, savaşacaksınız dediler, baskı yaptılar. Okulu bırakmak zorunda kalıp, iki arkadaşımla Türkiye'ye geldik. İki hafta içinde organizatörlere 4'er bin dolar kaptırdık. Paramız bitince, çareyi deniz yatağı ve can simidi ile yüzerek İstanköy Adası'na geçmekte bulduk. Sabah saatlerinde hava çok durgun ve güzeldi ancak öğleden sonra bozdu ve akıntı ile sürüklenmeye başladık. Ne yaptıysak ne Yunan adasına geçebildik ne de Türkiye'ye geri dönebildik. Etrafımızdan geçen yatlara el salladık çoğu bizi görmedi. Eğitimimizi sürdürebilmek için Avusturya'ya gidebilmek için başka bir yoldan da olsa tekrar geçmeyi deneyeceğiz" dedi. Kaçak göçmenler, Sahil Güvenlik'teki işlemlerinin ardından jandarmaya teslim edildi.



YATTAKİLERİ ŞAMBRELİ PATLATMAKLA TEHDİT ETTİ

Akyarlar Mahallesi'nden denize açılan başka bir Suriyeli kaçak göçmen ise uyanıklığı sayesinde İstanköy Adası'na geçmeyi başardı. Şambrel ile yüzerek İstanköy Adası'na 1 mil kadar yaklaşmayı başaran kaçak göçmen, kendisini farkeden bir yattakiler, can simidi ve ip atarak kurtarmak istedi. Ancak tekneye çıkmayı kabul etmeyen kaçak göçmen, yattakilerden iddiaya göre, kendisini İstanköy Adası'na 200 metre kalana kadar çekmelerini, aksi takdirde boynundaki şambreli patlatacağını söyledi. Çaresiz kalan yattakiler, kaçak göçmenin bu isteğini yerine getirip, İstanköy Adası'na kadar çekerek geçmesini sağladı.

Teknenin kaptanı H.S., "Yapabileceğimiz bir şey yoktu, İngiliz konuklarımız denizin ortasında sürüklenen bir kişiyi görünce şoke oldular. Hemen yardım etmek istedik. Çok iyi derecede İngilizce konuşuyordu. Çaresiz, dediğini yaptık, sahile yaklaşınca ipi bırakıp, yüzerek karaya çıktı" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yunanistan İstanköy Türkiye Bodrum Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (11)

kaptanMobil-ANDROID:

araplar iste... vatan haini bunlar. erkek olup vataninizi namusunuzu savununsana asker olmamak icin kacmis serefsizler bide soyluyor. git avrupaya merkel seni bekliyodu zaten mercedese mudur yapacak..

17
2
yanıtYanıtla
ARAP KADRİ:

BEN OLSAM 3 MİLYON SUREYİLİYİ DİREK AVRUPAYA GÖNDERİRİM ENGELLEMEM

13
1
yanıtYanıtla
doğrusu:

işte surıye ve halkının yasdıkları ülkemizinkıymetını bılelım ne kadar guzel ulkemız ve hukumetımız var ama chp mhp neden bırlık beraberlık sergılemezler hukumete destek vermezler anlayamıyorum türkeş gercek vatan evladıymış tkşler

9
3
yanıtYanıtla
ragıp:

Terör var , Ekonomik kriz var , Dolar olmuş 3 lira , Asgari ücret 1000 lira. . Çok güzel ülkemiz var. .

yanıt7
yanıt2
Musa:

BIRAKIN GEBERSİN TÜRKİYENİN BAŞININ BELASI BUNLAR GELDİ PKK PATLAK VERDİ HEPSİNİN CANI CEHENNEME

9
2
yanıtYanıtla
ŞADİ 25.Mobil-IOS:

Bunlar arap ülkesini satan araplar araptan dost olurmu

9
2
yanıtYanıtla
MANİSA:

Askere almak istediler kaçtım nedir arkadaş? Kendi ülkene faydan yok gittiğin ülkeye ne faydan olacak. TC sınırı içindekiler de aynı. . Kurtuluş savaşı yapacak adamsınız. . ama nerde?

10
0
yanıtYanıtla
bursasporlu:

Allah kimseyi vatansız bırakmasın yazık bu gidişler türkiyedede bir iç savas cıkıcak ama biz suriyeden beter oluruz gibi geliyor bana yine orda 5-10 milyon insan kaldı savascak bizim burdaki genclerin ellerinde akıllı telefon kafalarını kaldırmıyolar bir tokat sallasan ağlıyolar yada kaçıyolar bitmişisz biz harbiden

10
0
yanıtYanıtla
kady80:

bu zamanda bende savasmazdim ne icin ? kimin icin ?aferin

4
6
yanıtYanıtla
dorukMobil-ANDROID:

ha söyle iste bak digerlerine örnek olmus hepiniz dolusmayin bir tekneye

8
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title