Haberler

Üvey Evlat" Belgeselinin Galası Yapıldı

Gazeteci Tuluhan Tekelioğlu tarafından hazırlanan "Üvey Evlat" belgeselinin galası yapıldı.

Gazeteci Tuluhan Tekelioğlu tarafından hazırlanan "Üvey Evlat" belgeselinin galası yapıldı.

Beylikdüzü Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen galada konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, galaya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla geldiğini söyledi.

Ağbaba, şöyle devam etti:

"Direnen ama teslim olmayan sanatçıların önünde saygıyla eğiliyorum, onlar Türkiye'nin en yürekli insanları. Bedel ödediler ama teslim olmadılar, olamayacaklar. Onlar Türkiye'nin Avrupa'daki dünyadaki itibarını arttıran insanlar. Onlar Türkiye'de de farklı insanların var olduğunu ortaya çıkaran insanlar. Onları saygıyla, içten selamlıyorum."

Belgeseli beğenerek izlediğini ifade eden Ağbaba, "Sonunda sanatçılara 'Korkuyor musunuz?' diye soruyorlar. Biz korkmuyoruz ama korkan birileri var, Gezi denildiğinde kimyası bozulan birileri var. Gezi, onların kimyasını bozmaya devam edecek." diye konuştu.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da belgeseli hazırlayan Tuluhan Tekelioğlu ve rol alan sanatçıları kutladı.

Galaya katılan herkese teşekkür eden İmamoğlu, "Bu ülkede insanların birbirini sevmesi o kadar kolay ki bana göre kolay olanı değil zor olanı yapıyoruz. Biz zor olanı başarıyoruz ama ne olur kolay olanı başaralım." dedi.

İnsanların birbirlerini sevmesi gerektiğini aktaran İmamoğlu, bu ülkede herkesin birbirini sevmesini istediğini vurguladı.

İmamoğlu, belgeselde yer alan isimlerin anlattıklarına değinerek, "İçi mesaj, belki acı dolu, çok sıkıntı yaşamış değerli dostlarımız var. Lütfen herkes üzerine düşeni alsın, buradan dışarı çıktığı zaman birine öfke, kin değil, samimiyetle, içtenlikle söylüyorum, 'barışı tetiklemek için ne yapabilirim' diye düşünsün, benim temennim bu." diye konuştu.

Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü'nü temsilen kullandıkları "mutlu ve özgür şehir" cümlesini hatırlatarak, bu ifadeyi bütün Türkiye'ye mutluluk saçılması için kullandıklarını dile getirdi.

"Bu işi çok zor bir dönemde yaptık"

Gazeteci Tuluhan Tekelioğlu ise "Mesele esir düşmekte değil, teslim olmamakta. Teslim olmayanlar aramızda, teslim olmayacağız." dedi.

Belgeselin ilk gösterimi olduğu için çok heyecanlandığını anlatan Tekelioğlu, "Kamera arkasındaki arkadaşlarıma ve kamera önündeki değerli sanatçılarımıza, bize manevi ve maddi destek veren çok değerli Ekrem İmamoğlu'na teşekkür ederim." ifadesini kullandı.

Tekelioğlu, sanatçıların zor bir dönem yaşadığını savunarak, "Bu işi çok zor dönemde yapabilmek, aslında konuşan değerli sanatçılar açısından da çok zor bir şey çünkü onların hayatı devam ediyor ve ciddi sınırlamalar, ciddi baskılar, ciddi sansürler içinde devam ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Tuluhan Tekelioğlu, şunları kaydetti:

"Dileğim bu filmin birçok insan tarafından izlenmesidir ama şu an birçok ana akım televizyon kanalı bu filmi gösteremeyecektir. İnşallah birçok sinema solonunda ücretsiz olarak bu filmi izler insanlar."

Galaya, eski KKTC Başbakanı Hakkı Altun'un yanı sıra, Genco Erkal, Barış Atay, Füsun Demirel, Defne Halman ve Levent Üzümcü gibi sanatçılar katıldı.

Belgesel

Belgeselde, Genco Erkal, Müjdat Gezen, Barış Atay, Şebnem Sönmez, Levent Üzümcü, Sunay Akın, Mehmet Aksoy, Metin Uca, Fazıl Say, Ahmet Ümit, Füsun Demirel, Defne Halman ve Zülfü Livaneli gibi sanatçılar rol alıyor.

Ethem Tosun ve Uluç Özcü'nün çekimlerini yaptığı, yapım koordinatörlüğünü Neyran Günüçer'in üstlendiği belgeselin fotoğraf çalışmasını ise Reha Arcan yaptı. Sanatçı Ege ise müzikleriyle belgesele destek verdi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Tuluhan Tekelioğlu Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü Türkiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title