Haberler

Üvey Annesi Öldürüldükten Sonra Kaybolan Genç Kızın Cesedi Bulundu

Şanlıurfa'da, geçen yıl uyurken bıçaklanan ve boğazı kesilerek öldürülen 25 yaşındaki Halime Çalışkan'ın yanında kalan, ancak kaybolan ve cinayet şüphelisi olarak aranan üvey kızı, 17 yaşındaki Meryem Güzel'in de aynı gün öldürüldüğü ortaya çıktı.

Şanlıurfa'da, geçen yıl uyurken bıçaklanan ve boğazı kesilerek öldürülen 25 yaşındaki Halime Çalışkan'ın yanında kalan, ancak kaybolan ve cinayet şüphelisi olarak aranan üvey kızı, 17 yaşındaki Meryem Güzel'in de aynı gün öldürüldüğü ortaya çıktı. Gaziantep'in Nizip İlçesi'nde cesedi bulunan ve üzerinde kimlik çıkmayınca Kimsesizler Mezarlığı'na gömülen genç kızın DNA sonuçlarından cinayet şüphelisi olmasından kuşkulanılan Meryem Güzel'e ait olduğu ortaya çıktı. Olayın netleşmesi üzerine genç kızın cesedi Nizip'ten alınarak götürüldüğü Şanlıurfa'da gözyaşları arasında toprağa verilirken, polis iki cinayeti işleyen şüphelileri bulmaya yönelik çalışmasını sürdürüyor.

Geçen yıl 6 Temmuz tarihinde Eyüp Nebi Mahallesi'nde buğday ticareti yapan ve biri resmi nikahlı 4 eşi olduğu öne sürülen 18 çocuk babası İsmail Güzel'e ait 4 katlı binaya giren kimliği belirsiz kişi veya kişiler en üst kata çıktı. İddiaya göre, şüpheli veya şüpheliler, yatağında uyuyan İsmail Güzel'in resmi nikahsız eşi Halime Çalışkan'ı göğsünden bıçaklayıp, boğazını kesti ve boynundaki anahtarı alarak açtıkları kasadaki 100 bin TL değerindeki altını alarak kaçtı. Olayın ardından binanın çatısında uyuyan ve işe gitmek için uyanan İsmail Güzel, üzerini değiştirmek için indiği evde birlikte yaşadığı Halime Çalışkan'ın öldüğünü ve 17 yaşındaki kızı Meryem'in de olmadığını görünce durumu polise bildirdi. Polis ekipleri yaptığı incelemede Çalışkan'ın göğsünden bıçaklandıktan sonra boğazı kesilerek öldürüldüğünü ve kasadaki altınların çalındığını belirledi.

KAYIP KIZ CİNAYET İŞLEDİ KUŞKUSU

Boğazı kesilerek öldürülen 2 çocuk annesi Halime Çalışkan'ın olay günü yanında kalan ancak ortadan kaybolan ve bulunamayan Meryem Güzel'in cinayeti işlemesinden kuşkulandı. Genç kız güvenlik güçlerince yapılan aramalara rağmen bir türlü bulunamadı.

NİZİP'TE BULUNAN CESET MERYEM'İN ÇIKTI

Aynı gün Gaziantep'in Nizip İlçesi'nde, başı taşla ezilen battaniyeye sarılı olarak boş araziye bırakılmış ceset bulundu. Üzerinden kimlik çıkmayan ve başı taşla ezildiği için yüzü tanınamayacak halde olan genç kızın cesedi, DNA örnekleri alındıktan sonra savcılık kararıyla kimsesizler mezarlığına defnedildi.

Genç kızın kimliğine ulaşılması amacıyla yapılacak DNA testi için alınan numuneler İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Bu sırada kayıp başvurusu yapan Güzel ailesinin fertlerinden de örnek alındı ve karşılaştırma yapıldı. Adli Tıp Kurumu'nda yapılan karşılaştırmada Nizip'te başı taşla ezilen ve yüzü tanınamayacak halde bulunan cesedin Meryem Güzel'e ait olduğu belirlendi.

DNA raporunun açıklanması ardından polisin bilgilendirdiği Güzel ailesinin fertleri Nizip'e gitti ve savcılık eşliğinde Kimsesizler Mezarlığı'na gömülen Meryem Güzel'in cesedini çıkararak Şanlıurfa'ya getirdi. Yakınlarının acıları tazelenirken, Eyüp Peygamber Camisi'nde kılınan namazının ardından Meryem Güzel'in cenazesi Harran Kapı Aile Mezarlığı'na defnedildi.

Cenaze töreninde konuşan genç kızın yakınları, Halime Çalışkan'ın öldürülmesi ve altınların çalınması üzerine herkes Meryem'in cinayeti işleyip, hırsızlığı yaptığını düşündüğü halde buna inanmadıklarını ifade ederek, "Meryem'in kaçırıldığından şüpheleniyorduk. DNA sonuçları gelince Meryem'in de aynı gün öldürüldüğünü öğrendik. Acımız ikiye katlandı. Tek isteğimiz; Halime ve Meryem'e bu kötülüğü yapanların bir an önce bulunması ve cezalandırılması" dedi.

Polis Halime Çalışkan ile üvey kızı Meryem Güzel'i öldürüp, altınları çalan şüpheli veya şüphelilerin bulunmasına yönelik çalışmasını sürdürüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Gaziantep Nizip Eyüp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (1)

hatice:

vicdansızlar. . . . . . . . vicdansızlar. . . . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title