Haberler

Ütopyalar Atölyesi Sergisi"

"Ütopyalar Atölyesi 4" adlı sergi, Okan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde ziyarete açıldı.

"Ütopyalar Atölyesi 4" adlı sergi, Okan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde ziyarete açıldı.

Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sergide yer alan eserlerin "Ütopyalar Atölyesi" isimli dersinde ortaya çıkan çalışmalar olduğunu belirterek, "Ütopyalar Atölyesi öğrencileri, farklı teknik ve malzemelerle hazırladıkları çalışmalarında, 'ütopya' kavramının içerdiği geleceğe yönelik düşünsel açılımı referans alarak, sıradan olanı başka biçimlere dönüştürüp farklı bakış açıları yaratmaktadır" dedi.

Serginin açılışında konuşan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Bülent Vardar da Ütopyalar Atölyesi'nden ötürü her zaman gurur duyduğunu dile getirerek, "Fakültemizin en önemli sanat etkinliklerinin başında bu sergi yer almaktadır. Sanat yaşamı anlatır. Sanatçının da en önemli malzemesi yaşamdır. Sanatçının birikimi ve yaratıcılığı sanat eserini ortaya çıkarmada önemli rol oynar. Sanat geçmişin belgeleriyle bugünü yorumlar. Sanatçılar da tıpkı bilim adamları gibi toplumun önünü aydınlatır" ifadelerini kullandı.

Vardar, bir vakıf üniversitesi olarak devlet üniversitelerinin sanat alanında yaptıklarına ulaştıklarını kaydederek, sanatçı yetiştirmenin eğitimden daha çok, sanatçı olacak kişilerin ufkunu genişletmekten geçtiğini söyledi.

Açılışa Okan Üniversitesi Rektörü Şule Kut ile diğer fakültelerin dekan ve dekan yardımcıları da katıldı.

Sergi 22 Aralık'a kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Hüsamettin Koçan Bülent Vardar Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title