Haberler

Elbistan'da Üstün Zekalı Çocuklar İçin Özel Proje

Güncelleme:

Elbistan Kaymakamlığı ile Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırladığı ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansının desteklediği DOĞAKA ile Üstün Zekalıların Keşfi projesi hayata geçti.

Elbistan Kaymakamlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hazırladığı ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından desteklenen 'DOĞAKA ile Üstün Zekalıların Keşfi' isimli proje hayata geçti. Proje kapsamında ilçe genelindeki 80 gönüllü öğretmen 10 günlük kapsamlı bir eğitime tabi tutulacak.

DOĞAKA ile Üstün Zekalıların Keşfi projesi çerçevesinde ilçede görev yapan özel eğitim, rehberlik ve sınıf öğretmenlerinden oluşan gruba eğitimler Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilecek. Eğitimler, Üstün Zekalılar Enstitüsü Başkanı Şükrü Murat Cebeci tarafından verilecek.

Koordinatörlüğünü Cengiz Karakoca'nın yaptığı projenin ilk eğitim gününe Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt da katıldı. Burada bir değerlendirme yapan Kaymakam Akkoyun, projenin Elbistan için büyük öneme sahip olduğunu vurguladı. Kaymakam Akkoyun, "Üstün zekalıların özellikle tespiti ve eğitimi konusunda göreve geldiğim günden bugüne kadar üzerinde durduğum projelerden biri buydu. Yol yaparsınız, altyapı hizmetleri yaparsınız, bina yaparsınız ama bunların belli bir ömrü vardır. Ama insana yapılan, eğitime yapılan hele de üstün zekalılar konusunda yapılan çalışmalar ve yatırımlar, ülkemizin yeni ve gelişen Türkiye'nin bence yapıtaşları olacaktır. Ülkemizin gelişmesi ve kalkınması noktasında çok önemli bir konu olduğu kanaatindeyim" dedi.

Projenin uzun soluklu olduğunu ve önümüzdeki süreçte bir bilim-sanat merkezi ya da enstitü açılması yönünde girişimde de bulunacaklarını kaydeden Kaymakam Tuncay Akkoyun, "Üstün zekalı yavrularımız tespit edilmediği takdirde belki de normal zekanın altındaymış gibi bir imaj oluşuyor. ve bu çocuklarımız mevcut eğitim sistemi içerisinde heba oluyorlar. Bu konu ile ilgili olarak yapılmış çalışmalar ve örnekler var. Gönül ister ki Türkiye'nin her yerinde bu çalışma aynı anda başlasın ama biz görev yaptığımız alanla sınırlı olarak çalışmaları başlatıyoruz. İnşallah bu eğitim sizler için önemli olacaktır. Bu eğitimi aldığınız takdirde üstün zekalı çocukların tespiti noktasında önemli bir yeteneğe sahip olacaksınız. Bundan sonraki süreç belki bir bilim-sanat merkezi, üstün zekalıların eğitim görebileceği bir enstitü şeklinde çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Bu konudaki örnek projeleri inceliyoruz. Bu proje devam edecek. Sizler 80 eğitimci, inşallah buradan aldığınız eğitimle Elbistan'ımıza önemli bir kazanım sağlayacaksınız. Bu yavrularımızın da bu tespit ve eğitimden sonra gelişen Türkiye'nin önemli mimarları olacağı kanaatindeyim. Biz bu amaçla ve hedefle yola çıktık. Hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt ise, projeye katılan öğretmenlerden 10'unun önümüzdeki günlerde Avrupa ülkelerini ziyaret edeceklerini ve buralarda üstün zekalıların eğitimini yerinde göreceklerini söyledi.

Eğitimler, Üstün Zekalılar Enstitüsü Başkanı Şükrü Murat Cebeci de, ülkelerin en önemli kaynağının insan olduğuna vurgu yaptı. Cebeci, eğitiminde üstün zekalıların keşfine yönelik olarak teorik ve pratik bilgiler vererek sunumunu tamamladı. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tuncay Akkoyun Murat Cebeci Doğu Akdeniz Elbistan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title