Haberler

Üstün Dökmen'in "Hırsızlar" Çıkışı Eğitimcileri İkiye Böldü

Güncelleme:

Üstün Dökmen'in Özel Okullar Birliği Derneği'nin sempozyumunda, "Ülkemde herkesin din dersi 5 ama bunca hırsız uğursuz nereden çıkıyor?" sözleri ortalığı karıştırdı.

Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği'nin 14'üncüsünü 'Geleceğin Öğretmeni' teması ile Antalya'da gerçekleştirdiği, 3 gün süren 'Geleneksel Eğitim Sempozyumu'nun hem açılışında hem de kapanışında protestolar oldu.

NELER OLDU?

Açılışını Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yaptığı sempozyumda ilk gün Bakan Avcı'nın ardından konuşan Prof. Dr. Üstün Dökmen'in, "Ülkemde ya bilgide ya da ölçme değerlendirmede hata var. Herkesin din dersi 5'tir. Ama bunca hırsız uğursuz nereden çıkıyor? Örneğin Van depreminde din ve ahlak dersinden herkes 5 aldı. Ama kolonları kesen hırsızlar da 5 aldı" sözleri dinleyiciler tarafından alkışlarla desteklenmişti.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci de kapanış konuşmasında, Prof. Dr. Üstün Dökmen'in açılış günündeki konuşmasını eleştirdi ve "Üstün Dökmen'e yakıştıramadık konuşmayı. Kürsü şehvetine kapıldı" dedi.

"PROTESTOLAR NEZAKETSİZLİK"

Genel Müdür Ömer Faruk Yelkenci'nin bu sözleri üzerine sempozyuma katılan öğretmenlerin bir kısmı salonu terk etti. Yelkenci de protestoları nezaketsizlik olarak niteleyerek "Sayın Bakan, ilk günkü bu derneğin hak etmediği tatsızlık üzerine rahatsız olduğu halde salonu terk etmedi. Haklı eleştiride bulundum ama bazı öğretmenler bu salonu terk etti. Bu nezakate sahip olmayan öğretmenler öğrenci yetiştiremez" diyerek kızgınlığını dile getirdi. Konuşmanın ardından Prof. Dr. Üstün Dökmen, kızgın bir şekilde kürsüye yürüyerek söz hakkı istedi. Ancak, kendisine söz verilmeyince "Eleştiriye açık değillerse, eğitimci değillerdir" diye bağırdı.

Bu sözler salonun bir kısmından alkış aldı. Bu gerginlik üzerine kapanış konuşmasını yapan Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Başkanı Cem Gülan şunları söyledi: "Burası özgür bir platformdur. Sadece şunu söyleyelim: Hayatımda hiç kimseye bir şey öğretecek kişi değilim. Şimdi de bir şey öğretmeye çalışmıyorum. Buraya davet ettiğimiz insan kim geldiyse hiçbir karşılık beklemeden geliyor; emeğini, bilgisini, birikimini paylaşıyor. Her tür
fikre saygılı olmalıyız. Protesto etmek de haktır. Burada yapılan bir hata varsa tüm sorumluluk yönetim kurulu olarak bizlerindir."

"HERKESİN DİN DERSİ 5 BUNCA HIRSIZ NEREDEN ÇIKIYOR?"

AÇILIŞINI Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yaptığı sempozyumda ilk gün Bakan Avcı'nın ardından konuşan Prof. Dr. Üstün Dökmen'in, "Ülkemde ya bilgide ya da ölçme değerlendirmede hata var. Herkesin din dersi 5'tir. Ama bunca hırsız uğursuz nereden çıkıyor? Örneğin Van depreminde din ve ahlak dersinden herkes 5 aldı. Ama kolonları kesen hırsızlar da 5 aldı" sözleri dinleyiciler tarafından alkışlarla desteklenmişti. Bakan Avcı'nın rahatsız olduğunu gören Türkiye Özel Okullar Birliği Başkan Yardımcısı Nurullah Dal da, Bakan Avcı'ya adına 100 ağaç dikili sertifika verirken "Demek ki bu kadar din dersi yeterli değilmiş. Daha da arttırılmalı" diyerek ortamı yumuşatmaya çalışmıştı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Üstün Dökmen Nabi Avcı Türkiye Önemsiz Eğitim Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (102)

tose:

AKPden önceki ülkemin halini düşünüyorum ve AKPye laf söyleyenleri KINIYORUM. !!!!!!

33
25
yanıtYanıtla
ne is:

adam prof olmus ama cahilin onde gideni ne is?

18
29
yanıtYanıtla
beşkazalı:

prof olmuş ama anlaşılan dinini oğrenememiş eşeklik baki kalmış

17
21
yanıtYanıtla
erol:

TARİHE GEÇECEK TARİHİ SÖZ. sen çok yaşa üstat

34
0
yanıtYanıtla
erol:

ahlak. ahlak. ahlak. ahlakı olmayan bir millet dindar olsa neye yararki. haklısın yerden göge kadar

yanıt4
yanıt0
radikal:

Bu mesaj nedir biliyormusunuz ? DİN öğretilmiyor dini menfaat için kullanma öğretiliyor demektir din hocaları kala alsın bu söylenenleri

10
23
yanıtYanıtla
Islamin askerlerimobilWeb@haberler.com:

Staat bak kemalist yobazlari

20
10
yanıtYanıtla
yeminle:

mal la bu prof

16
14
yanıtYanıtla
YIL:

SAYGIDEĞER BİR PRF OLSAYDI . . . GENEL KONUŞMAZ MÜSLÜMAN TOPLUMU İFTİRALARI İLE RENCİDE ETMEZDİ. . . . . . . . . BİR BİLDİĞİ VARSA ORTAYA ÇIKIP AÇIKÇA KONUŞSUN. . . . . . . . . HIRSIZLIĞI EMNİYETE HABER VERSİN. . . . . . . . YOKSA TOPLUMU RAHATSIZ ETMESİN TÜM KÖTÜLÜKLERİ HAKSIZLIKLARI YASAKLAYAN YÜCE İSLAM DİNİMİZE KURBAN OLSUN. . . .

4
26
yanıtYanıtla
Adalı ReisMobil-IOS:

Arkadaş ülkede hırsızlık yapana Hırsız da diyemez olduk tamam demeyelim Ozaman bir isim bulun hırsızlık yapana

27
1
yanıtYanıtla
erol:

ahlak. ahlak. ahlak. ahlakı olmayan bir millet dindar olsa neye yararki. haklısın yerden göge kadar

4
0
Tüm 102 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title