Haberler

Üstümüzdeki Yüklerden ve Ayağımızdaki Zincirlerden Kurtulacağız"

ANTALYA (AA) – Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, anayasa değişikliğinde "evet" sonucunun çıkmasıyla devletin daha hızlı kalkınmasının sağlanacağını belirterek, "Üstümüzdeki yüklerden ve ayağımızdaki zincirlerden kurtulacağız." dedi.

ANTALYA (AA) – Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, anayasa değişikliğinde "evet" sonucunun çıkmasıyla devletin daha hızlı kalkınmasının sağlanacağını belirterek, "Üstümüzdeki yüklerden ve ayağımızdaki zincirlerden kurtulacağız." dedi.

Serik ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığınca düzenlenen referandum bilgilendirme ofisi açılışına katılan Türel, burada yaptığı konuşmada, ne zaman ülkenin kalkınmasını daha da hızlandırmak ve sorunlarını çözmek isteseler çareyi her zaman millette gördüklerini söyledi.

Demokrasinin gereğinin bu olduğunu ifade eden Türel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sorunlarımızın çözülmesi zorlaşıyor ise 'Millet ne eylerse doğru eyler, ne söylerse doğruyu söyler' diyoruz. Biz ne zaman sorunlarımızı çözmek için millete gidelim desek hep aynı anlayış, aynı parti, aynı zihniyet. 'Hadi millete gidelim' dediğimizde 'Bize ne' diyor. 'Hayır' diyor. Her zaman aynı şeyi yaşadık. Cumhurbaşkanlığı seçiminde 367 diye bir hukuk faciası ile karşılaştık. Partimizi e-muhtıra ile karşı karşıya bıraktılar. Sorunu kim çözdü yine millet çözdü. Millet ne dedi? 'Bundan sonra Cumhurbaşkanını ben seçeceğim' dedi. Öyle masa başı oyunlarla bizi aldatmaya çalışanlara 'Durun' dedi. İşte bugün de yine memleketimizin daha güçlü kalkınmasını sağlamak, daha güçlü bir devlet için, daha zengin ve kalkınmış bir Türkiye için, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini vatandaşlarımıza soruyoruz."

Halk oylamasında siyasi bir tercih için sandığa gidilmeyeceğini vurgulayan Türel, bu oylamada iktidarın seçilmeyeceğini, muhalefetin belirlenmeyeceğini dile getirdi. Türel, 17 Nisan sabahında kalkıldığında iktidarıyla muhalefetiyle herkesin görevinin başında olacağını anlattı.

Bu meseleyi teknik olarak, hukuki olarak anlatmakta zorlananların mevzuyu sulandırmak için siyasallaştırdığına dikkati çeken Türel, "Hal böyleyken biz siyasi tercihte bulunmayacağız. Üstümüzdeki yüklerden ve ayağımızdaki zincirlerden kurtularak ülkenin daha hızlı kalkınmasını sağlayacağız. İşin özü budur. Bugün hangi madde ile ilgili bir tartışma olsa tartıştığımız kişi her meselede ön yargılı davranmıyor ise ikna edebileceğimiz için bir endişemiz yoktur." diye konuştu.

"Güçlü bir Türkiye için 'Evet' diyoruz"

Sistem değişikliği konusunun neden Türkiye'nin gündemine geldiğinin her geçen gün çok iyi anlaşıldığını belirten Türel, şunları kaydetti:

"Batı'dan yükselen, Kandil'den yükselen sesler gösteriyor. 'Ne istiyorsanız yapıyorsunuz. Buna niye ihtiyacınız var' diyorlar. Bu kadar yük ve ayağımızdaki prangaya rağmen doğru da söylüyorlar. Türkiye'nin ulaşması gereken hedefe birçok zorluklara rağmen dünya lideri bir Cumhurbaşkanımız, güçlü bir hükümet olduğu için, hepimizin arkasında güçlü bir millet olduğu için birçok sorunu zorda olsa çözüyoruz. Türkiye'nin geçmişte yaşadığı sıkıntıları bundan sonra çocuklarımız, torunlarımız yaşamasın diye böyle bir düzenlemeye ihtiyaç duyduk. Türkiye ne zaman sıkıntı yaşamış? Koalisyon dönemlerinde. O dönemde ülke hep fakirleşmiş. Krizler had safhaya çıkmış ama tek başına iktidarlar döneminde büyüme hızı koalisyon dönemlerinin iki katı daha hızlı olmuş. Rakamlar yalan söylemez. Koalisyonlu dönemleri de gördük ve yaşadık. Onun için 16 Nisan'da hep birlikte güçlü bir Türkiye için 'Evet' diyoruz."

Türel, konuşmasının ardından ofisin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa aralarından Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, AK Parti Antalya İl Başkan Yardımcısı Osman Dirican ve AK Parti Serik İlçe Başkanı Hasan Kozan'ın da bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Menderes Türel AK Parti Antalya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title