Haberler

Üstü Köfteci, Alt Tarafı Tiyatro

Üstü köfteci, alt tarafı tiyatroTOKAT - Tiyatro Sanatçısı Kemal Atangür, köfte salonunun altına kurduğu Oda Tiyatrosu'nda 19 yıldır her hafta cuma günleri Hacivat-Karagöz oyununu sergiliyor.

Üstü köfteci, alt tarafı tiyatro

TOKAT - Tiyatro Sanatçısı Kemal Atangür, köfte salonunun altına kurduğu Oda Tiyatrosu'nda 19 yıldır her hafta cuma günleri Hacivat-Karagöz oyununu sergiliyor.

Tokat'ta Behzat Bulvarındaki lokantasının üst katında dede mesleği olan köftecilik alt katında ise kendi mesleği olan oyunculuğu bir arada buluşturan Tiyatro Sanatçısı Kemal Atangür, 36 kişilik Münir Özkul Oda Tiyatrosu'nda cuma akşamları Hacivat-Karagöz oyununu perdeye yansıtıyor. "Ekmek arası tiyatro" sloganıyla her hafta sanatseverlerle buluşan Atangür, haftada bir gece Karagöz-Hacivat oyunu bir gecede tiyatro oyunu sergiliyor. 1994 yılından bugüne Karagöz-Hacivat oyunu sergilediğini ifade eden,"Altını çizdiğim konu bir işin devamlılığı sürekliliği, benim için önemli olan bu. Artık Tokat biliyor ki her cuma akşamı bu küçük salonda karagöz oyunu var. Cumartesi günleri de tiyatro yapıyoruz. Ekstra gösterilerimiz de oluyor" dedi

Tiyatro salonunu büyütmek için arayış içerisinde olduğunu ifade eden Atangür"36 kişi değilde 100 kişi olsun diye bileceğimiz bir yer arıyorum ama maalesef henüz rastlamadım. İmkanlar olursa böyle bir hayalim var" diye konuştu.

Karagöz Hacivat oyununu izleyenlerde genelde Ramazan aylarında sergilenen oyunu Tokat'ta her hafta izlemenin kendileri için bir şans olduğunu kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Münir Özkul Tokat Genel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title