Haberler

Üsteğmenin Cansız Bedenine 17 Gün Sonra Ulaşıldı

Denizli’nin Sarayköy ilçesinde bindikleri lastik botun Büyük Menderes Nehri’nde ağaç dalına takılıp alabora olması sonucu akıntıya kapılarak kaybolan Kara Pilot Üsteğmen Burak İz’in cansız bedenine 17 gün sonra ulaşıldı.

Denizli'nin Sarayköy ilçesinde bindikleri lastik botun Büyük Menderes Nehri'nde ağaç dalına takılıp alabora olması sonucu akıntıya kapılarak kaybolan Kara Pilot Üsteğmen Burak İz'in cansız bedenine 17 gün sonra ulaşıldı.

İstanbul'daki 4. Kara Havacılık Alay Komutanlığı'nda görevli ve bir yılık evli Pilot Üsteğmen Burak İz, izinli olarak geldiği memleketi Denizli'nin Sarayköy ilçesinde 3 Şubat günü saat 10.30 sıralarında ördek avlamak için 3 arkadaşıyla lastik bota binerek Büyük Menderes Nehri'ne açılmıştı. Kabağaçlar mevkiinde bir ağaç dalına takılan bot alabora olmuş, akıntıya kapılan Üsteğmen İz gözden kaybolurken, diğer 3 arkadaşı bir ağaç dalına tutunarak sürüklenmekten kurtulmuştu. Kayıp Pilot Üsteğmen İz'in bulunması için Denizli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri ve jandarma, Aydın Jandarma Bölge Komutanlığı ile Ege Ordu Komutanlığı'ndan gelen 2'si termal kameralı 3 helikopterle gece gündüz aramalar yapıldı. Burak İz'in eşi beden eğitimi öğretmeni Sinem İz, annesi ve babası, pilot arkadaşları ve diğer yakınları da bölgeye gelerek nehir kenarındaki sazlıklarda arama yaptı. Kara Pilot Üsteğmen Burak İz'in cansız bedenine bugün sabah saatlerinde ulaşıldı. 17 gündür süren aramalar neticesinde Burak İz'in cesedi Buharkent ilçesi yakınlarındaki Bogazkent Feslek Regülatörü'nde bulundu. Jandarma ekiplerinin gördüğü ceset üzerine tüm ekipler bölgeye geldi. Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerine bağlı 3 dalgıç nehre indi ve suya merdiven indirildi. Suya atılan iple üsteğmenin cesedi yukarı çıkartıldı. Cenazeyi gören yakınları büyük üzüntü yaşadı. Pilot Üsteğmen Burak İz'in cenazesi otopsi için Buharkent Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı İlyas Tuncer, "Sabah erken saatlerde haber geldi. Aramalar her gün devam ediyordu. Koordineli bir şekilde çalışmalar yapıldı. Son aşamada aile ile görüşerek kapaklarda arama yaptık. Cenaze kapaklara vurunca da şehidimizi bulduk. Ekiplerimiz de inerek cenazeyi çıkarttık" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Büyük Menderes Nehri İstanbul Sarayköy Denizli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title