Haberler

Ustda Türkiye Direktörü Lanigan'dan Çakır'a Ziyaret

ABD Ticaret ve Kalkınma Ajansı (USTDA) Türkiye Direktörü Heather Lanigan ile ABD Ticaret Bakanlığı Türkiye Masası Şefi Ryan Barnes, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır'ı ziyaret etti.

ABD Ticaret ve Kalkınma Ajansı (USTDA) Türkiye Direktörü Heather Lanigan ile ABD Ticaret Bakanlığı Türkiye Masası Şefi Ryan Barnes, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır'ı ziyaret etti.

Ziyarette Lanigan, 1991 yılında USTDA ile Hazine Müsteşarlığı arasında Ana Hibe Anlaşması imzalandığını hatırlattı.

Anlaşma gereği İzmir ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi dahil birçok kamu kurum ve kuruluşa fizibilite çalışması ve pilot bölge için hibe verdiklerini anlatan Lanigan, ABD'ye teknik ziyaretler ile Türkiye'de çalıştay ve konferanslar için finansman desteği sağladıklarını ifade etti.

Lanigan, yaklaşık bir ay önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile "Akıllı Şehir" araştırma ve planlaması için hibe anlaşması imzaladıklarını dile getirdi.

Çakır ise ziyaretin uluslararası yeni projeler geliştirilmesi ve bu projelere yönelik karşılıklı işbirliği konularında aracılık etmesini amaçladıklarını kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Amerikan Ticaret ve Kalkınma Ajansı Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı Turan Çakır Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title