Haberler

Ustaların Ustası Sahneye Çıkıyor

Güncelleme:

Ünlü orkestra şefi Gürer Aykal, Ustanın Günü etkinliklerinin üçüncüsünde alkışlanacak.

Ustalara hayattayken vefa göstermenin önemine dikkat çekmek isteyen Yedirenk Sanat Vakfı, bu bağlamda düzenlediği Ustanın Günü etkinliklerinin üçüncüsünde ünlü orkestra şefi Gürer Aykal'ı konuk edecek.

En son gerçekleştirdikleri Ustanın Günü'nde uzun yıllar TRT İstanbul Radyosu Müdürlüğü yapan Prof. Dr. Nevzad Atlığ'a ödül veren Yedirenk Sanat Vakfı bu sefer de bu zamana kadar yüzlerce orkestraları yönetmiş ve kendi alanında dünya birincileri yetiştirmiş bir ismi; Gürer Aykal'ı konuk edecek.

28 Şubat Perşembe akşamı İlker Gültekin'in sunumuyla gerçekleşecek etkinlik Beşiktaş'taki Four Seasons Hotel'de yapılacak. Gecede Gürer Aykal'ın hayatını anlatan bir kısa film gösteriminin yanı sıra, Aykal'ın öğrencilerinden oluşan dünya birincisi Borusan Quartet korosu konser verecek.

GECEDE YOK YOK

Söz konusu onur gecesine magazin ve sanat dünyasından ünlü isimler katılacak. Şu an katılacağı bilinen isimler arasında Hıncal Uluç, Nazlı Ilıcak, Soli Özel, Reha Muhtar, Tarık Akan, Selçuk Yöntem, Cahit Berkay, Ayla Erduran, Mesut İktu, Gübin Oncay ve Anjelika Akbar yer alıyor.

GÜRER AYKAL KİMDİR?

Şeflik öğrenimini yurtdışında yapan Gürer Aykal, 1969'da kompozisyon bölümünü bitirip orkestra yönetim uzmanlığı için devlet bursu ile İngiltere'ye gönderildi ve orada çok ünlü isimlerle çalışarak kendisini yetiştirdi. İngiltere'de Royal Academy'yi bitirdiğinde, bu diplomayı 21 yıl içinde almayı başaran ilk kişiydi.

Sanatçı, 1973 yılında yurda dönmüş, kazandığı başarılarla "Devlet Sanatçısı" unvanıyla onurlandırılmıştır (1981). Yıllar sonra ise 1999'da kendi isteğiyle Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'ndan ayrıldı, bu dönem Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nı kurdu.

Daha sonra da 2000–2004 yılları arasında Antalya Orkestrası'nı kurup geliştirdi. ABD'de toplam 16 yıl şeflik ve genel müzik direktörlüğü yapan Aykal, 1991–2003 yılları arasında El Paso Teksas Senfoni Orkestrası Daimi Şefliği'ni ve Genel Müzik Direktörlüğü'nü yürüttü ve ayrıca "Profesör Emeritus" unvanı aldı.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın daimi şefi Gürer Aykal, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'ne (MSGSÜ) kadrolu profesör olarak atandı (2006). Aynı zamanda konservatuvarın 'Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Anasanat Dalı Başkanlığı' görevini de üstlenen Gürer Aykal, Borusan İstanbul Filarmoni'nin Daimi Şefliği görevini ve Genel Müzik Direktörlüğünü de yürütüyor.

Kaynak: Haberler.Com / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title