Haberler

Ustad, Dünyada En Etkin 100 Düşünce Kuruluşu Arasına Girdi

Merkezi Mardin'de bulunan Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırmalar Merkezi'nin (USTAD), savunma ve güvenlik konusunda dünyada en etkin düşünce kuruluşları sıralamasında 65'nci olduğu bildirildi.

Merkezi Mardin'de bulunan Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırmalar Merkezi'nin (USTAD), savunma ve güvenlik konusunda dünyada en etkin düşünce kuruluşları sıralamasında 65'nci olduğu bildirildi.

USTAD Başkanı Ahmet Akgül, AA muhabirine, ABD'nin Pennsylvania Üniversitesi Düşünce Kuruluşları ve Sivil Toplumlar Programı'nca 2006 yılından beri gerçekleştirilen "Dünyanın En İyi Düşünce Kuruluşları Endeksi" araştırmasının 2013 raporunun New York'ta Birleşmiş Milletler Üniversitesi ve Washington DC'de Dünya Bankası ev sahipliğinde kamuoyuna açıklandığını bildirdi.

Dünyanın en iyi düşünce kuruluşları endeksi araştırmasında, 182 ülkeden 6 bin 500'ün üzerinde düşünce kuruluşunun incelemeye alındığını kaydeden Akgül, 2 kategoride ilk 100'e girdiklerini söyledi.

Akgül, 6 bin 500 düşünce kuruluşu arasında 29 Türk kuruluşunun yer aldığını, uzman panelist, akademisyen, gazeteci ve düşünce kuruluşları temsilcilerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı bir eleme sonucunda Türkiye'den 5 düşünce kuruluşunun çeşitli kategorilerde listeye girdiğini aktardı.

Akgül, savunma ve güvenlik konusunda dünyada en etkin düşünce kuruluşları sıralamasında 65'nci sırada yer aldıklarını söyledi.

Merkeze valiliğine atanan Mardin Valisi Ahmet Cengiz ise bu sonuçların Mardin ve bölge için çok gurur verici olduğunu anlatarak, kente geldiğinde USTAD gibi bir düşünce kuruluşunun olmasının kendisini olumlu yönde şaşırttığını, bunun bölge için ciddi bir zenginlik olduğunu söyledi. - Mardin

Kaynak: AA / Yerel

Birleşmiş Milletler Washington New York Mardin Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

batmanliwww..com:

Ustad baskanina basarilarinin devamini diler mardin ve bolge ve ulke ekonomisi icin bir cikis kapisi aralamasi konusunda dusunmeye davet ediyorum

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title