Haberler

Usta: "Trabzonspor Bir Medeniyet Işığı Olarak Parlayacak"

Trabzonspor Başkan adayı Muharrem Usta, Trabzonspor’un bir medeniyet ışığı olarak yeniden parlayacağını söyledi.

Trabzon spor Başkan adayı Muharrem Usta, Trabzon spor'un bir medeniyet ışığı olarak yeniden parlayacağını söyledi. Usta, camiada yaşanan parçalanmışlığı ise elde edecekleri sportif başarılarla gidereceklerini vurguladı.

Trabzon spor'da 5-6 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan olağan genel kurula doğru, başkan adayı Muharrem Usta, seçim gezilerini Trabzon'un ardından İstanbul ve Ankara sürdürdü. İstanbul'da Grand Cevahir Otel'de delegelerle bir arya gelen Usta, Ankara'ya geçerek çalışmalarına burada devam etti. Delegelerle bire bir görüşerek projelerini anlatan Usta, kongre tarihine kadar tüm delegelere ulaşmak istiyor.

"50. YILIMIZI BU KEZ ISKALAMAYACAĞIZ"

Trabzon spor Başkan adayı Muharrem Usta, medeniyet meşalesini Trabzon'dan tekrar yakmak zorunda olduklarını belirterek, "Trabzon şehri Trabzon spor üzerinden ülkede sembol bir şehir olmak zorundadır. Bunu bu şehirden yetişen önemli değerleriyle başarmak zorundayız. Bunun büyük bir sorumluluk olduğuna inanıyorum. Eğer biz bu sorumluluğun altına girmezsek, bugünlerde vahlanmamızın da bir anlamı kalmıyor. Trabzon'dan futbol üzerinden yeni bir medeniyet inşa edeceğiz ve 50. yılımızı bu kez ıskalamayacağız. 50 yıl geriye bakıp, 150 yılı ileriye bakıp bu yolculuğa yeniden başlayacağız" diye konuştu.

"TRABZONSPOR BİR MEDENİYET IŞIĞI OLARAK PARLAYACAKTIR"

Trabzon spor eski başkanı Atay Aktuğ döneminde Trabzon spor bir sezonda 8. kez mavi bayrak aldığını hatırlatan Usta, "Bunu Trabzon spor taraftarı yaptı ve herkese örnek oldu. Tel örgülerin ilk kalktığı şehirden bahsediyoruz. Trabzon spor Türkiye'de, futbolcusuyla, şehriyle, genciyle, çocuklarıyla ve kadınlarıyla bir medeniyet ışığı olarak parlayacaktır bundan sonra. Eskiden başardığı gibi bunu yapmayı sorumluluk olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.

"KÖKLÜ CAMİANIN HEDEFSİZ YAŞAMASI ASLA MÜMKÜN DEĞİLDİR

Trabzon spor'un çok derin sorunları alabileceğini ama bu köklü kulübün, bu köklü camianın hedefsiz yaşaması asla ve asla mümkün olmadığını belirten Usta, "Daha önemlisi hedefine varmaması asla kabul edilebilir bir durum değildir. Hangi şartlar içinde bulunursa bulunsun. Trabzon spor'un yönetimine talip olanlar olarak hem itibarımızı önemseyeceğiz hem ekonomik seviyesini iyi bir duruma getirmiş olacağız. Sportif başarının sağlanması adına 50 yılımızı yaşayacağımız iki sezonda şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olarak yeniden bir diriliş harekete yapacağız. Bunlardan hiç birinin bizim açımızdan geride kalması kabul edilemez. O nedenle bizler iddialı bir Trabzon spor için yola çıkıyoruz. Bizim açımızdan başarının adına Türkiye'de şampiyonluk Avrupa'da ise Şampiyonlar Ligi'dir her zaman için. Trabzon spor'un imajı da bizim en büyük hedeflerimizden biridir. Bu hedeflerimizi hep birlikte taşımak için milyonlarca Trabzonsporluyla birlikte bu yolculuğa çıkıyoruz" şeklinde konuştu.

"BAŞARI GELDİKÇE TRABZONSPOR CAMİASI TEK YÜREK VE TEK VÜCUT OLACAKTIR"

"Birlikte yürümemiz için önümüzdeki en büyük engel, parçalanmış bir camia olmamızdır" diyen Usta, "Parçalanmışlığın önündeki en önemli engel, başarısız durumda olmaktır. Biz beraber ve birlikte yürümek istiyorsak mutlak manada başarı elde etmek zorundayız. Hedef koyduğumuz iki sezonda başarılara doğru koştuğumuzda görülecek ki Trabzon spor camiası tek yürük ve tek vücut olacaktır" dedi.

"TRABZONSPOR TARİHİNDE ALDIĞIMIZ GÜÇLE YOLA ÇIKTIK"

Başkan adayı Muharrem Usta, Trabzon spor'un tarihinde aldıkları güçle yola çıktıklarını belirterek, "Geçmişte elde edilen başarılarla gidiyoruz. Artık bunun üzerine bir şeyler koymalıyız. Bu camia bizlerden bunu bekliyor. Biz sporu eğitim ile iç içe görüyoruz. Spor bir araçtır. Medeniyet inşa etmek için bilim, sanat, teknoloji neyi ifade ediyorsa sporda bunlardan birisidir. Ama bunu hangi araç için kullanıyorsunuz. Türkiye'de spor son yıllarda fanatizm için bir araç oldu. Gençler için kötü örnek oldu. Gençlerimize futbol aracılığıyla iyi mesajlar veremedik. Türkiye'ye spor üzerinde bir barış, bir medeniyet inşası, eğitim ile sporun iç içe olduğunu bir türlü anlatamıyoruz" açıklamalarında bulundu.

"2010-2011 SEZONU MÜCADELEMİZİ SONUNA KADAR SÜRDÜRECEĞİZ"

"2010-2011 sezonunun şampiyonu Trabzonspor'dur" diyen Usta, sözlerini şöyle tamamladı:

"2010-11 sezonundaki mücadelemizle ilgili olarak Avrupa'da hak arayışımız sürüyor. Göreve gelmemiz halinde Avrupa'daki en iyi hukuk bürolarında bu mücadelemiz devam edecek. Sonuna kadar bunu peşinde olacağız. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Hak aramak medeni ülkelerin olmazsa olmazıdır. O nedenle biz bunu tabi ki sonuna kadar arayacağız. Ama başarısızlıklarımızı oraya sığınıp da ne yapılım, bir mızıkçı çocuk gibi kendimizi içimizde yeyip bitirmeyeceğiz. Bu kulüp bize diyor ki mazine bak başını kaldır, birlikte yürü, yeni tarihler yaz. Mutlaka bu takım yeni şampiyonluklar görecek." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Muharrem Usta Trabzonspor İstanbul Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title