Haberler

Usta Şefler Lezzetleri Yarıştırdı

Konak Belediyesi ve Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği tarafından gerçekleştirilen 15. Alsancak Şenliği’nin son gününde Ege, Girit ve Safarat mutfağına ait birbirinden lezzetli tatlar, 8. Ege Mutfağı Lezzetleri Yemek Yarışması’nda yarıştı.

Konak Belediyesi ve Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği tarafından gerçekleştirilen 15. Alsancak Şenliği'nin son gününde Ege, Girit ve Safarat mutfağına ait birbirinden lezzetli tatlar, 8. Ege Mutfağı Lezzetleri Yemek Yarışması'nda yarıştı.

Konak Belediyesi ile Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği'nin birlikteliğinde bu yıl 15'incisi düzenlenen Alsancak Şenliği'nin kapanışında hünerli eller yarıştı. İki gün boyunca çeşitli etkinliklerin düzenlediği şenlik 8. Ege Mutfağı Lezzetleri Yemek Yarışması ile son buldu. Meksika Sokağı'nda gerçekleşen yemek yarışmasında Ege, Girit ve Safarat mutfağına ait birbirinden lezzetli tatlar yarıştı.

ÜÇ AYRI KATEGORİ

Yarışma için özel hazırlanan alanda gerçekleştirilen etkinlikte Alsancak'taki restoranların usta şefleri hünerlerini sergiledi. Yarışmanın moderatörlüğünü Ertan Görün üstlenirken, jüri üyeliğinde Ahmet Güzekyağdöken, Anita Angelisanti, Ayşe Karadan, Ceren Ağca, Emili Şen, Hatice Reyhan Kutlu, Güldiz Erel, Güneş Pelit, Günay Canbaz, Hamit Gülyüz, Jo Kohen, Naci Deniz, Nejdet Polat, Nedim Atilla, Nermin Alabağ, Mehmet Peker, Sancar Maruflu, Sırma Güven, Şamil Akşit, Tülin Alevok ve Yiğit Temizocak yer aldı. Ana yemek, zeytinyağlı, tatlı ve pasta olmak üzere üç ayrı kategoriden oluşan yemek yarışmasında usta şefler yeteneklerini konuşturdu.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL

Lezzetleri kadar görsellik ve sunumun da ön planda tutulduğu değerlendirmede jüri üyeleri yemekleri puanlamakta zorlandı. Seçimde oldukça zorlanan jüri, ana yemek kategorisinde Nar Restoran'nın şefi Ömer Arsa'yı, zeytinyağlı yemek kategorisinde %100 Restaurant şeflerinden Ahmet Yıkmaz'ı, tatlı-pasta ve börek kategorisinde ise İzmir Olgunlaşma Ecem Camkül'ü birinci seçti. İlk üçün dışında bu yıl dördüncülere de ödül verildi. Dereceye giren aşçılara yarışma sponsorları tarafından hediyeler verildi. Ayrıca yarışmaya katılan tüm şefler katılım sertifikası ve madalyayla ödüllendirildi. Yarışmanın ödül törenine katılan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş kazanan aşçılara ödüllerini takdim etti. Başkan Pekdaş, "Genç aşçılarımız bu şehrin en güzel kültürlerinden birisi olan mutfak kültürünü geliştirerek zenginleştirerek devam ettiriyorlar. Başarılarının devamını diliyorum" dedi.

TAVLA ŞAMPİYONLARI KUPALARINI ALDI

Öte yandan Alsancak Şenliği Tavla Turnuvası'nda dereceye girenler de kupa ve ödüllerini aldı. Büyük çekişmeye sahne olan turnuva sonunda rakiplerini bir bir eleyen Hilmi Uğur Demir, birincilik kupasını aldı. Turnuvada ikinciliği Serdar Güray kazanırken, üçüncülük kupası Kürşat Ortaç'a gitti. Turnuvada birinci olan Demir'e LCD ekran televizyon hediye edilirken, ikinci ve üçüncüye tavla seti armağan edildi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Konak İzmir Ege Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title