Haberler

Usta Kalemlerle Söyleyişi" Etkinliği

Eskişehir'de "Usta kalemlerle söyleyişi" etkinliği- Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Sertel: "Türkiye'de ne yazık ki başta yaygın gazeteler olmak üzere bizde, Anadolu'daki medyada yaygın olarak insanları hırpalamak, kötülemek için özellikle hasmane tutum içerisinde olan kurum ve kuruluşlar var. Bu işin ciddi yapılması ve halka sevdirilmesi gerekiyor"ESKİŞEHİR (AA) - Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, "Türkiye'de ne yazık ki başta yaygın gazeteler olmak üzere bizde, Anadolu'daki medyada yaygın olarak insanları hırpalamak, kötülemek için özellikle hasmane tutum içerisinde olan kurum ve kuruluşlar var. Bu işin ciddi yapılması ve halka sevdirilmesi gerekiyor"Sertel, Taşbaşı Kültür Merkezinde, Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca ve Sakarya Gazetesi Spor Müdürü Engin Bayrı'nın katıldığı söyleşide, Türkiye Gazeteciler Federasyonun kurulduğu andan itibaren günümüze kadarki süreç hakkında bilgi verdi.

Eskişehir'de "Usta kalemlerle söyleyişi" etkinliği- Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Sertel: "Türkiye'de ne yazık ki başta yaygın gazeteler olmak üzere bizde, Anadolu'daki medyada yaygın olarak insanları hırpalamak, kötülemek için özellikle hasmane tutum içerisinde olan kurum ve kuruluşlar var. Bu işin ciddi yapılması ve halka sevdirilmesi gerekiyor"ESKİŞEHİR (AA) - Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, "Türkiye'de ne yazık ki başta yaygın gazeteler olmak üzere bizde, Anadolu'daki medyada yaygın olarak insanları hırpalamak, kötülemek için özellikle hasmane tutum içerisinde olan kurum ve kuruluşlar var. Bu işin ciddi yapılması ve halka sevdirilmesi gerekiyor"Sertel, Taşbaşı Kültür Merkezinde, Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca ve Sakarya Gazetesi Spor Müdürü Engin Bayrı'nın katıldığı söyleşide, Türkiye Gazeteciler Federasyonun kurulduğu andan itibaren günümüze kadarki süreç hakkında bilgi verdi.Federasyonun faaliyetlerine değinen Sertel, "Federasyon Türkiye'de basın ve ifade özgürlüğünü yılmadan savunuyor. Federasyon, gazetecilik eğitimi mutlaka veriyor ve paneller, seminerler, sempozyumlar düzenleniyor" diye konuştu.Federasyonun gazetecilerin sorunlarını dinlediğini ve yardımcı olmaya çalıştığını dile getiren Serter, şöyle konuştu: "Kimki şantajcı, üçkağıtçı gazetecilik yapar ben onun yanında olmam, istediği kadar büyük patron, istediği kadar etkili olsun. Tehdide, şantaja asla taviz vermem, kendi kafamda da meslek hayatımda da. Gazetecilik ve özgürlük, kişi hak ve özgürlükleri sınırına kadardır. Eğer siz o sınırı geçip de insanların hak ve özgürlüklerini çiğniyorsanız meslek olarak doğru yapmıyorsunuz demektir, doğru değildir, etik değildir. Türkiye'de ne yazık ki başta yaygın gazeteler olmak üzere bizde, Anadolu'daki medyada yaygın olarak insanları hırpalamak, kötülemek için özellikle hasmane tutum içerisinde olan kurum ve kuruluşlar var. Bu işin ciddi yapılması ve halka sevdirilmesi gerekiyor."Sertel, gazeteciler içinde birlik ve beraberliği sağlamaya çalıştıklarını belirtti.Söyleşiye Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP Eskişehir İl Başkanı Nihat Çuhadar ve davetliler katıldı. ....

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yılmaz Karaca Atilla Sertel Eskişehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title