Haberler

Üst Düzey Yöneticilikten İmamlığa

Güncelleme:

Uzun yıllar uluslararası firmalarda hukuk müşavirliği ve üst düzey yöneticilik yapan Nuri Aydın, yut dışındaki tüm işlerini bırakarak imamlık yapmaya başladı.

HÜSEYİN YİĞİNER - Yıllarca uluslararası firmalarda hukuk müşavirliği ve üst düzey yöneticilik yapan Nuri Aydın, yut dışındaki tüm işlerini bırakarak imamlık yapmaya başladı.

Vakfıkebir Merkez Kuran Kursu'nda hafızlık eğitimi alan ve daha sonra İmam Hatip Lisesi'nden mezun olan Nuri Aydın (44), Rusya'ya giderek Moskova Üniversitesi Uluslararası Hukuk Fakültesi'nde eğitimini tamamladı. Rusya'da bulunan uluslararası firmalarda 15 yıl hukuk müşavirliği ve üst düzey yöneticilik yapan Aydın, bir anda her şeyi geride bırakarak Çubuk ilçesine bağlı Yukarı Çavundur Mahallesi'nde imamlık yapmaya başladı.

Büyükşehirleri bırakarak şehir merkezinden uzak bir mahallede imamlık yapmaya başlamaktan son derece mutlu olduğunu belirten Aydın, cami imamlığını Allah rızası için yaptığını söyledi.

Arkadaşlarının ve hocalarının isteği üzerine Allah'a dua ettiğini ve onun sonucunda imam olarak göreve başladığını anlatan Aydın, "Moskova'da 15 senem geçti. İnşaat firmalarında idarecilik, yöneticilik yaptım. Daha sonra da kendim inşaat firması kurarak bir dönem müteahhitlik çalışmaları yaptım. Ziyaret için Türkiye'ye her geldiğimde birlikte hafızlık yaptığım arkadaşlarım ve hocalarım hep sitem ettiler. Nedeni de imam hatip lisesinde okurken 'güzel Kur'an-ı Kerim okuma' yarışmasında okulumu, ilçemi ve bölgemi Türkiye'de temsil etmiş olmamdı. Güzel Kur'an-ı Kerim okumada çok sayıda derecelerim vardı. Bundan dolayı benim asıl mesleğimin imam hatip, mihrap olduğunu söylerlerdi. Ben de Rabbime dua ettim, 'Eğer benim için hayırlı ise bana imamlığı nasip et' diye. Sonunda bir vesile ile 2012 yılında sınava girerek imam oldum ve ilk görev yerim olarak da Yukarı Çavundur Mahallesi Merkez Camisine atandım" diye konuştu.

Yöneticilikte aldığı 5 bin dolar maaşı, imamlıktan aldığı 2 bin TL'ye değişen Aydın, ilk başlarda hem kendisinin hem de ailesinin çok zorlandığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İlk başlarda çok zorlandık. Çünkü çok farklı bir çevreden geldim, çok farklı bir koşuşturmanın içerisindeydim. Moskova'da firmalarda hep yetkili olarak çalıştığım için 5 bin dolardan aşağı maaş almıyordum. Tüm masraflarımızda firmalar tarafından karşılanıyordu. Bunun yanında makam aracımız firma tarafından karşılanıyordu. Cenab-ı Hak, bana tövbeyi nasip etti ve inanıyorum ki nasuh tövbeyi yaptım ve Allah da kabul etti. Sonuç olarak cami imamı olarak göreve başladım. Ben bu göreve sadece Allah rızası için döndüm. Buraya geldiğim zaman bu dezavantajı nasıl avantaja çevirebilirim diye uzun süre düşündüm. Özellikle Kur'an-ı Kerim ve tefsir başta olmak üzere çok farklı kitaplar okuma fırsatım oldu. Hafızlığımı tekrar kazanabilmek için her sabah 3 yıl boyunca cemaate hatimle sabah namazı kıldırdım. Ayrıca burada okumamış öğrenciler vardı ve onlara nasıl faydalı olabilirim diye düşünerek, gençlere yönelik de çalışmalar yaptım. Günleri bu şekilde değerlendiriyorum." - Ankara

Kaynak: AA / Yerel

Çavundur Moskova Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title