Haberler

"Üsküp Yazı Festivali" Başlıyor

Makedonya'da, bu yıl 34'üncüsü düzenlenecek "Üsküp Yazı Festivali", yarın, Beethoven'in 9. Senfonisi ile başlayacak.

Üsküp'teki Pelister Kahvehanesi'nde, festival hakkında kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Makedonya Kültür ve Sanat Müdürü Mirko Stefanovski, Üsküp Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Tayfun Kalkan, Makedonya Opera ve Balesi'nden Aleksandar Kotevski ve Univerzalna Sala Müdürü Vera Boşkovska katıldı.

Kültür ve Sanat Müdürü Stefanovski, toplantıda yaptığı konuşmada, festivalle birlikte, Üsküp'te zengin ve uluslararası bir atmosfer oluşturmak istediklerini belirterek, bu yılki festivalde, Üsküp depreminin, Fransa ile Almanya arasında imzalanan ve bugünkü Avrupa Birliği'nin (AB) kurulmasında büyük önem taşıyan Elysse Anlaşması'nın ve Makedonya'daki genç müzisyenlerin 50'nci yıl dönümlerine ayrı bir ağırlık vereceklerini ifade etti.

Üsküp Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Kalkan da festivalin, zaten güzel olan Üsküp'ü daha da güzelleştirdiğini söyledi. Makedonya'da konserler, sergiler ve Türkçe kurslarıyla faaliyet gösterdiklerini, iki ülke arasındaki dostluğa yardımcı olduklarını kaydeden Kalkan,  bu yıl da festivale "Uzun Hikaye" filmiyle katıldıklarını bildirdi.

Üsküp Yazı Festivali, yarın yapılacak resmi açılışın ardından 20 Ağustos'a kadar devam edecek. Beethoven'in 9. Senfonisi ile açılacak festival kapsamında, aynı gün Mariya Svetieva'nın ve ertesi gün de Kosovalı ressam Demir Beluli'nin sergisi sanatseverlerle buluşacak.

Üsküp Türk Çarşısı'ndaki Sulu Han'da ise 22 Haziran Cumartesi günü yönetmeliğini Osman Sınav'ın yaptığı, başrollerini Kenan İmirzalıoğlu, Tuğçe Kazaz ve Mustafa Alabora'nın paylaştığı "Uzun Hikaye" filmi Makedonyalı sinemaseverlerle buluştacak. Filmin yönetmeni Osman Sınav'ın da cumartesi günü yapılacak gösterime katılacağı öğrenildi. - Üsküp

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Yunus Emre Türk Beethoven Makedonya Üsküp Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title