Haberler

Üsküp Turizm Fuarı'nda Türkiye'de Sağlık Turizmi Tanıtıldı

Üsküp Turizm Fuarı'nda Türkiye'de Sağlık Turizmi tanıtıldıEyüp SALİH Üsküp,14 Nisan 2016 (DHA) - Makedonya'nın başkenti Üsküp'te Turizm fuarı açıldı.

Üsküp Turizm Fuarı'nda Türkiye'de Sağlık Turizmi tanıtıldı

Eyüp SALİH Üsküp,14 Nisan 2016 (DHA) - Makedonya'nın başkenti Üsküp'te Turizm fuarı açıldı. Türkiye Standı büyük ilgi gördü. Standın açılışını yapan T.C. Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil, geleneksel hale gelmiş bulunan Üsküp'te her yıl düzenlenen kültür ve turizm fuarının bugünki açılışına katılmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Kültür müşavirliğimiz ve Makedonya'nın ilgili makamlarının ortaklaşa düzenlediği bu stand ve Türkiye'den gelen saygıdeğer kültür türizmi tanıtım temsilcileri hep birlikte burada toplanmış bulunduklarını söyledi. Türkiye olarak, bu yıl ağırlıklı sağlık turizmi üzerinde durulacağını belirtirken, sağlık turizminin de artık dünyanın en önemli turizm unsurlarından biri hale geldiğini vurguladı.

T.C. Üsküp Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma müşaviri Hakan Özçelik yaptığı açıklamasında, altıncısı düzenlenen Üsküp turizm fuarına bu sene daha büyük alanda katılım sağladıklarını, tema olarak sağlık turizmini ele aldıklarını ifade etti. Türkiye bu konuda çok iddialı ve bu nedenle de Antalya sağlık turizmi departmanıyla koordinasyona geçtiklerini belirti. Batı Akdeniz Antalya Kalkınma Ajansı sağlık turizmi bölümü bir koordinatör eşliğinde ekip gönderdiğini açıkladı. Burada Türkiye'de, Antalya'daki sağlık turizmi olanaklarını,çeşitli cerrahi operasyonlar,saç ekme,organ nakli, yaşlı bakımı,termal tesisler,sağlıklı yaşam otelleriyle ilgili görsel ve bilgi paylaşımında bulunacaklarını söyledi.

T.C. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı uzmanı Sadettin Dikmen, Antalya dünyada ziyaret edilen 5. Kent ve gerek deniz turizmi,gerek alternatif turizmi, spor turizmi, sağlık turizmi ile dünyanın parlayan bir yıldızı olduğunu vurguladı. Amerika'da, Avrupa'da ve diğer ülkelerde bulunabilecek sağlık turizmi ile alakalı tüm tedaviler daha başarılı bir şekilde dünyaca ünlü operasyonlarıyla birlikte Antalya'da daha uygun fiyatlara daima tedavi olunabileceğini söyledi. Ben Makedon halkını,çevresinde yaşayan diğer ulusları, sağlık problemleri yaşayan,hem dinlenip hem tedavi germek isteyen Makedon vatandaşlarını Antalya'ya davet ettiğini ifade etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Makedonya Antalya Türkiye Üsküp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title