Haberler

Üsküp'te Türkiye Makedonya Engelliler Dostluk Günü

Dha DIŞ HABER - Üsküp'te Türkiye Makedonya Engelliler Dostluk Günü Makedonya'nın başkenti Üsküp'te Türkiye Beyazay derneğinin girişimiyle 'Birlikte Daha İyiye projesi kapsamında Türkiye Makedonya Engelliler Dostluk Günü düzenlendi.

Dha DIŞ HABER - Üsküp'te Türkiye Makedonya Engelliler Dostluk Günü

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te Türkiye Beyazay derneğinin girişimiyle 'Birlikte Daha İyiye projesi kapsamında Türkiye Makedonya Engelliler Dostluk Günü düzenlendi. Türkiye ve diğer ülkelerde bulunan Beyazay Derneğinin şube temsilcileriyle birlikte bazı milletvekillerinin de katılımıyla yüz 40 kişiden oluşan Türk kafilesi Makedonya'ya geldi. Makedonya'da faliyet gösteren birçok Engelliler kuruluşlarıyla görüşen Beyazay dernek temsilcileri ortak projelerin gerçekleşmesi için çalışmalarda bulundu.

Engelliler Dostluk Günü etkinliği sergiyle başladı. Beyazay Derneği şube temsilcileri engellilerle gerçekleştirdikleri çalışmaların örneklerini sergilediler. DHA'ya konuşan Ankara Polatlı, Niğde, Tokat, Kütahya temsilcileri Makedonya'daki Engelli dernekleriyle işbirliği kapsamında çalışmalar yürütmek için geldiklerini söylediler.

KARANLIKLARIN ÇOK OLMASI MUMLARIN AZ OLMASINDAN KAYNAKLANIYOR

Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva basına yaptığı açıklamasında Sivil Toplum Kuruluşları, Engellilere ait okulları, kuruluşları ziyaret ettiklerini ve pek çok alanda işbirliği yapabileceklerini gördüklerini söyledi. Bir çok yerde ortak projeler yapacaklarını ve kardeşlik dostluk ağların genişletilmesi gereğini de açıkladı. Karanlıkların çok olması mumların az olmasından kaynaklandığını ifade eden Lokman Ayva, bu tür dostlukların birer mum gibi ortalığı aydınlatacağını söyledi.

Makedonya'yı çok sevdiklerini ve bütün Makedonya'yla herhangi bir ayırım gözetmeksizin el ele verip dünyaya güzel bir dostluk örneği sunmak istediklerini söyledi.

TÜRKİYE BİZİM EN BÜYÜK DESTEĞİMİZDİR

Makedonya'da çalışan Şpresa Derneği'nde proje başkan yardımcısı Ariyeta Ahmet, Beyazay Derneğiyle beraber çalıştıklarını ve amaçlarının Makedonya'daki engellilerin hayatını kolaylaştırmak, spor, eğitim, kültür alanlarında birşeyler yapabilmek olduğunu söyledi. Ariyeta Ahmet, Türkiye bizim en büyük desteğimizdir dedi.

Toplantıya katılanlara Beyazay Derneğinin çalışmaları sinevizyon gösterisiyle tanıtıldıktan sonra, engelli vatandaşlardan oluşan Mix Orkestrası söyledikleri şarkı ve türkülerle eğlenceli dakikalar yaşattı. Söylenen Türkçe ve Makedonca türküler davetlileri coşturdu.

İYİLİK SEVEN İNSANLARIN İYİ HİKAYELERİN YAZILI HAYATLARIN SAHİPLERİDİR

Türkiye Makedonya Engelliler Dostluk Günü vesilesiyle düzenlenen toplanıda konuşan Lokman Ayva, insanların iki hikayeden birini yazacaklarını ifade ederken salondaki insanların sunulan projelerde, programlarda yer alan iyi insanlar, iyilik seven insanların hep iyi hikayelerin yazılı hayatların sahipleri olacağını söyledi.

Beyazayın her yıl komşu ülkelerle, kardeş toplumlarla ortak dostluk günleri yapma projesi oluştuğunu ifade etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Makedonya Üsküp Dha Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title