Haberler

Üsküp'te Hükümet Protestosuna Müdahale: 55 Yaralı, 20'nin Üzerinde Gözaltı 1

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te, bir gencin polis tarafından öldürülmesinin hükümet tarafından gizlendiği iddiası üzerine Başbakanlık binası önünde toplanarak hükümeti protesto eden gruba polis müdahale etti.

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te, bir gencin polis tarafından öldürülmesinin hükümet tarafından gizlendiği iddiası üzerine Başbakanlık binası önünde toplanarak hükümeti protesto eden gruba polis müdahale etti. Olaylarda polislerin aralarında bulunduğu 55 kişi yaralandı, 20'nin üzerinde kişi de gözaltına alındı.

Makedonya Muhalefet lideri Zoran Zaev, dün düzenlediği basın toplantısında, 2011 yılında Martin Neşkoski ismindeki gencin polis tarafından öldürülmesini hükümetin gizlemeye çalıştığını iddia etti. Zaev, toplantıda konuyla ilgili olarak gizli telefon konuşmalarını yayınladı. Zaev'in açıklamasının ardından yüzlerce kişi hükümeti protesto etmek için Başbakanlık binası önünde toplandı. Polis, göstericilerin toplanmasının ardından Başbakanlık önünde barikat kurdu. Başbakanlık binasına taş ve yumurta atan göstericilere polis, TOMA ve biber gazıyla müdahale etti. Müdahalenin ardından yeniden toplanan grup, Başbakanlık binası önünde oturma eylemi başlattı. Gece geç saatlerde gelen takviye polisler, oturma eylemi yapan göstericileri dağıtırken olaylarda, 34 gösterici ile 21 polis yaralandı, 20'nin üzerinde kişi de gözaltına alındı. Yaralılar ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

Gösteriler ara sokaklarda yer yer sürerken gösterilerin son bulması için kentin belli noktalarına çok sayıda polis görevlendirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zoran Zaev Makedonya Üsküp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title