Haberler

Üsküdar Faciası 3 Ayrı Etkinlikle Anılacak

İzmit Belediyesi, 1958 yılında meydana gelen vapur kazasını anmak için 3 ayrı etkinlik düzenleyecek.

İzmit Belediyesi, 1958 yılında meydana gelen vapur kazasını anmak için 3 ayrı etkinlik düzenleyecek.

1 Mart 1958 tarihinde İzmit Körfezi'nde meydana gelen vapur faciasında hayatlarını kaybedenler için anma etkinlikleri düzenlenecek. İzmit Belediyesi ile İZSANDER ve İZLİDER işbirliği ile düzenlenecek ilk anma etkinliği 1 Mart Pazar günü saat 11.00'de İzmit Endüstri Meslek Lisesi'nde düzenlenecek. Lisede düzenlenecek programda yapılacak olan konuşmaların ardından, hayatlarını kaybeden öğrencilerin anısına gökyüzüne balonlar bırakılacak. İzmit Endüstri Meslek Lisesi bahçesindeki anıta karanfillerin bırakılmasıyla ilk etkinlik sona erecek.

Elim olayın yıl dönümü nedeniyle ikinci anma etkinliği saat 12.00'de İzmit Lisesi bahçesinde yapılacak. Buradaki etkinlikte de anıta karanfil bırakılıp gökyüzüne balonlar bırakılacak. Deniz faciası nedeniyle düzenlenecek olan son anma etkinliği ise saat 12.45'de Marina'da yapılacak ve hayatlarını kaybedenler için denize çelenk bırakılacak.

Türk denizcilik tarihine ' Üsküdar Faciası' olarak geçen deniz kazası, İzmit Körfezi'nde 1 Mart 1958 tarihinde meydana geldi. Üsküdar adlı yolcu vapuru İzmit'ten Karamürsel'e 293 yolcusu ile hareket ettikten 26 dakika sonra Soğucak mevkiinde hızı saatte 130 kilometreyi bulan şiddetli lodosa yakalanarak batmıştı. Faciada 76'sı öğrenci 272 kişi can verirken 21 yolcu kurtulabilmişti. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İzmit Belediyesi Üsküdar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title