Haberler

Üsküdar'da Yapılması Planlanan Cami

Validebağ Korusu'nun bitişiğindeki arsada yapılması planlanan cami inşaatına, izinsiz gösteri yaparak engel olmak istedikleri iddiasıyla haklarında 7,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 15 kişinin yargılanmasına başlandı.

Validebağ Korusu'nun bitişiğindeki arsada yapılması planlanan cami inşaatına, izinsiz gösteri yaparak engel olmak istedikleri iddiasıyla haklarında 7,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 15 kişinin yargılanmasına başlandı.

Anadolu 47. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 9 tutuksuz sanık ve avukatları katıldı.

Duruşmada savunmasını yapan sanıklar suçlamaları kabul etmediğini ifade ederek, beraatlerini talep etti.

Bir kısım sanıkların avukatı Tamer Doğan, müvekkillerinin suçsuz olduğunu savunarak, "Sanıklar için dinsiz, cami karşıtı kişiler gibi algı oluşturulmaya çalışılmıştır. Orada bulunan kişiler tamamen çevreci düşünce ile ağaçların sökülüp beton yapılmasına karşı tepkilerini dile getirmek amacıyla bulunmuşlardır" dedi.

Mahkeme hakimi, ifadesi alınan 9 sanığın duruşmalardan vareste tutulmasına ve ifadesi alınamayan sanıkların gelecek celse dinlenilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 10 Kasım 2014'te Üsküdar'da yapılması planlanan ve inşaatına başlanan caminin yapımının engellenmesi amacıyla bir grubun izinsiz olarak toplandığı anlatılıyor.

Olay yerine gelen polis ekiplerinin anonsla gruptan dağılmasını istediği belirtilen iddianamede, grubun dağılmayarak polis bariyerini zorladığı, polise mukavemet ettiği ve grubun içerisinden bir kısım şahısların polise yönelik taş, soda şişesi ve cam bilye attıkları kaydediliyor.

İddianamede, polis ekiplerinin kademeli güç kullanarak grubu dağıttığı ve kaçan şahıslardan bir kısmını gözaltına aldığı ifade edilerek, 15 kişi hakkında "2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" ve "Görevi yaptırmamak için direnme" suçlarından 1 yıl 3 aydan 7., yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi Tamer Doğan Validebağ Üsküdar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title