Haberler

Üsküdar'da Yapılması Planlanan Cami

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, Validebağ Korusu'nun bitişiğindeki arsada yapılan cami inşaatı çalışmalarına ilişkin, "Ben buradan dönüleceğine adım gibi eminim" dedi.

İnşaat çalışmasının durdurulmasını isteyen mahalleli gruba destek vermek için gelen Onur, gazetecilere yaptığı açıklamada, telefonla görüştüğü Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in, kendisine, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararının cami inşaatıyla alakalı olmadığını söylediğini kaydetti.

Onur, burada kimsenin camiyle bir meselesi olmadığını ifade ederek, "Camiler hepimizin" dedi.

Böyle küçük bir alana cami yapılmasının mevzuata aykırı olduğunu söyleyen Onur, "Çevre ve Şehircilik Bakanı nerede? Çıksın, kendi mevzuatını korusun. Burada kimseyi huzursuz etmesinler. Bir kere de tüm ülkenin yöneticileri olduklarını göstersinler. Ben buradan dönüleceğine adım gibi eminim çünkü birçok konuda geri adım atıldı. Burada okul var, insanlar var. Bunun hesabını soracağız" diye konuştu.

Mahalleli grubun avukatı Gülsüm Özdemir de yürütmeyi durdurma kararı aldıkları dosyanın, 178 parselin güneyinde yer alan tescil dışı alanın yapılaşmaya açılmasıyla ilgili olduğunu belirterek, davanın açılmasından sonra belediye tarafından yapılan çalışma sonucunda parsel numarasının 197 olarak değiştirildiğini iddia etti.

Özdemir, belediyenin bu şekilde kararı başka bir yer için alınmış gibi göstermeye çalıştığını öne sürdü. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Melda Onur Validebağ İstanbul Üsküdar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title