Haberler

Üsküdar'da Kabe Maketi Tartışması! İhram Giyen Bir Kişi Gözaltında

Güncelleme:

Belediye, içinde Kabe maketinin de yer aldığı "Asr-ı Saadet Köyü" kurdu. Bazı vatandaşların maketin önünde Kur'an okuması tepki çekerken ihram giyen bir kişi gözaltına alındı.

Üsküdar Belediyesi, Hz. Muhammed'in yaşadığı dönemi anlatmak amacıyla, içerisinde Kabe, Hira Dağı, Hira Mağarası, Sevr Mağarası, Muallak Taşı, fil heykeli ve zemzem kuyusunu anlatan maketlerin yer aldığı "Asr-ı Saadet Köyü" kurdu. Bazı vatandaşların maketin önünde Kur'an okuması sosyal medyada tartışma konusu oldu. Bazı kullanıcılar uygulamanın maksadını aştığı yönünde eleştirilerde bulundu.

İHRAMLI VATANDAŞ GÖZALTINA ALINDI

İhrama girerek Kâbe maketini ziyaret etmek isteyen Cihat Duman, güvenlik görevlileri tarafından içeri alınmadı. Kendisinin yasalara aykırı bir hareket yapmadığını söyleyen Duman, olay yerine çağrılan polis tarafından gözaltına alındı.

"KIYAFET AYRIMCILIĞI YAPILIYOR"

Duman, karakoldaki ifadesinde kendisine giriş için izin vermeyen kişilerin Anayasa'ya aykırı bir şekilde kıyafet ayrımcılığı yaptığını ve bu nedenle şikayetçi olduğunu ifade etti.

Hac ve Umre'ye gidemeyenlerin oradaki atmosferi yaşaması için kurulan etkinlik alanında, maketlerin başında bekleyen çocuklar Hz. Muhammed ile Mekke ve Medine hakkında isteyen vatandaşlara İslami konuda bildiklerini anlatıyor.

"KUTSAL TOPRAKLARA GİDEMEYEN KARDEŞLERİMİZİN EN AZINDAN BU ŞEKİLDE O DUYGULARI YAŞAMALARINI ARZU ETTİK"

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nin bahçesine kurulan etkinlik alanının açılışı, dünya Kuran-ı Kerim okuma birincisi Yeni Cami İmamı Ferruh Muştuer'in tilavetiyle başladı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, programda, Hz. Muhammed'in örnek hayatını yaşatmaya çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti: "Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle oluşturulan Asr-ı Saadet Köyü ile Efendimize 'İyi ki doğdun' dediğimiz şu günlerde Kabe toprağı şehrimizde o duyguları yaşayalım, zihnimizde, gönlümüzde canlandıralım istedik. 7'sinden 70'ine kutsal topraklara gidemeyen kardeşlerimizin en azından bu şekilde o duyguları yaşamalarını arzu ettik."

HZ. MUHAMMED'İN EVİNİN MAKETİ DE BULUNUYOR

Üsküdar'da üniversite eğitimine devam eden Malili hafız Ebubekir Diaby'in de Kur'an-ı Kerim okuduğu programda, genç Enderun öğrencilerinden oluşan 55 kişilik çocuk korosu da Hz. Muhammed'i ve Müslümanları anlatan ilahiler seslendirdi. Hz. Muhammed'in evinin maketinin de yer aldığı etkinlik alanında, Hira Dağı, Hira Mağarası, Sevr Mağarası, Muallak Taşı, Kabe, fil heykeli ve zemzem kuyusunun maketleri sergileniyor. Hac ve Umre'ye gidemeyenlerin oradaki atmosferi yaşaması için kurulan etkinlik alanında, maketlerin başında bekleyen çocuklar Hz. Muhammed ile Mekke ve Medine hakkında isteyen vatandaşlara İslami konuda bildiklerini anlatıyor.

Bir hafta açık kalacak etkinlik alanında, ziyaretçiler Hz. Muhammed'in yaşadığı döneme tarihsel yolculuk yapabilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Üsküdar Mekke Hac Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (78)

MHP 55:

SAMİMİ GELMİYOR . . . . . . . . . . BUNLAR REKLAM KOKAN HAREKETLER . . BİZİM KABEMİZ TEK , KIBLEMİZ TEK , BAYRAĞIMIZ TEK

50
1
yanıtYanıtla
elele:

akp sayesinde bunlarıda gördük iyi yapalım derken bu kadar saçmalık görmedim yakında tayippi peygamberde ilan edecekler

29
11
yanıtYanıtla
akılmobilWeb@haberler.com:

Gökten koyun indiğine inanan bir kitle....bunu görmek sizi neden şaşırtıyor ki

12
22
yanıtYanıtla
atalaymobilWeb@haberler.com:

Carsafa burunen arkadasi taniyorum beyoglu chp uyesi

6
22
yanıtYanıtla
simko:

ah türkiye ah ne hale geldi yakında arabistan olur. şimdi taliban olmuş gerçi

14
11
yanıtYanıtla
Yorum:

Ne diyecegimi bilemiyorum, laik ulkede secim ugruna bu kadarda dini duygular somurulmemeli. ama somurulmeye hazir koyun varsa somurecekler herzaman bulunur

19
6
yanıtYanıtla
Mustafa sil:

Kesinlikle doğru deyil böyle bir maket yapmak kabe nin kutsiyetini basite indirmektir birisi çıkarda bunun daha büyüğünü yaparsa bunun önüne geçemessiniz

22
1
yanıtYanıtla
.mobilWeb@haberler.com:

Kafayı yemişsiniz

19
3
yanıtYanıtla
MHP KONYA cCcMobil-IOS:

Iste tam da bu yuzden Mhp diyoruz.

14
7
yanıtYanıtla
fg:

çok güzel dusunulmus ama ihram giyen denyo propokatıf tıpinden yorumlarda kabeyi begenmeyen mahlukların cenazeleri nerden kalkacak acaba cem evindenmi sinogog danmı

3
18
yanıtYanıtla
Tüm 78 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title