Haberler

Üsküdar'da Hilmi Türkmen Sembolik Olarak Göreve Başladı

Güncelleme:

CHP'nin Üsküdar adayı İhsan Özkes "Ben kazandım." deyip sonuçlara itiraz ederken AK Partili Hilmi Türkmen sembolik olarak göreve başladı.

Üsküdar'da CHP Adayı İhsan Özkes "Ben kazandım" diyerek, sonuçlara itiraz ederken, resmi olmayan yerel seçim sonuçlarına göre, ipi 9 bin oy farkla göğüsleyen Ak Parti Üsküdar Belediye Başkan Adayı Hilmi Türkmen, kesin sonuçları beklemeden 'Sembolik' olarak göreve başladı. Eski Başkan Mustafa Kara Türkmen'in rakibine de "Yenilen pehlivan güreşe doymazmış." dedi.

GÖREVİ DEVRALDI

CHP'nin İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na itirazı nedeniyle mazbatasını henüz alamayan Hilmi Türkmen, Üsküdar Belediyesi'nde düzenlenen sembolik törenle görevi yıllardır yardımcılığını yaptığı Belediye Başkanı Mustafa Kara'dan devraldı.

CHP'YE GÖNDERME

Hilmi Türkmen, belediye gelmeden önce Ak Parti döneminin ilk belediye başkanı merhum Mustafa Çakır'ın oğullarıyla birlikte Karacaahmet'teki mezarlığa gidip, Çakır'ın mezarı başında Kuran okudu. Daha sonra Aziz Mahmut Hüdai Türbesi'nde ikindi namazını kılıp dua ettikten sonra, Belediye binasına geldi. Dışarıda yüzlerce kişinin katıldığı kalabalık ve Karadeniz yöresinin halk oyunlarıyla eğlendi. Kendi isteğiyle ikinci dönem aday olmayan Mustafa Kara, Üsküdar'ın temsili anahtarını temsil ettiği Hilmi Türkmen'e başarılar dilerken, sonuçlara itiraz eden CHP'ye dediyerek göndermede bulundu.

"KİRLİ SÜREÇTEN HEP BİRLİKTE AKLANARAK ÇIKTIK"

Ak Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma ve Üsküdar'ın eski meclis üyelerinden ve Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın yengesi Saadet Gülbaran'ın da hazır bulunduğu "Temsili" törenle başarısını ailesi ve seçmenleriyle birlikte kutlayan Hilmi Türkmen, parti kimliğini bir kenara bırakıp, "550 bin Üsküdarlının belediye başkanı olmaya" söz verdi. Türkmen, "Bu süreç, kirli bir süreç oldu ama hep birlikte aklanarak çıktık Allah'ın izniyle" diye konuştu.

"MİLLET KARARINI VERDİ"

"Kabe Toprağı" dediği Üsküdar'da 10 yıldır Üsküdar Belediyesi'nde Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Hilmi Türkmen, zor ve çetin bir seçim süreci yaşadıklarını belirtip, "Son kararı millet verecek dedik. İşte son sözü ve kararı vermiştir" dedi. Üsküdarlılara seslenen Türkmen, "Bizler bu makamların geçici olduğunu biliyoruz. Bizim için de 5 yıl gelip geçecek. 5 yıl sonunda alnımızın akıyla yüzünüze bakmak istiyoruz. Allah bizleri mahcup etmesin. Sizlerden dua istiyoruz. Bizi bize bırakmayın. Ne olur yanlış yaptığımızda ikaz edin. Hiç çekinmeden doğrusu şudur diye söyleyin. Eğer yanlışımızı görür de bizi ikaz etmezseniz, Üsküdar halkına yanlış yapmış olursunuz" dedi.

Türkmen, konuşmasının ardından eski başkan Mustafa Kara'yı uğurladıktan sonra makamına dönüp, tebrikleri kabul etti.


 

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Hilmi Türkmen Mustafa Kara İhsan Özkes Ak Parti Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (28)

SANCAR HANsancarhan@hotmail.de:

Bugün bizim muhalefet, iktidarı düşürmek için vatanı düşürmeye bile razıdır.'(NECİP FAZIL KISAKÜREK 1956)

25
18
yanıtYanıtla
oğuz canmsoguzcan@gmail.com:

Akp'li başkan Kusura bakmasın Sandık Yolsuzlugu aklamaz Yolsuzlugu Aklayacak yer Mahkemedir! O görevden aldıgınız Savcılardır, gene görevden Aldıgınız 10 bin Türk polisidir! Sandık sizi secer Yolsuzlugu Aklamaz!

30
11
yanıtYanıtla
nasihsjkj@hotmail.com:

düne kadarda bu millette sandıkta gereken cevabı verir diyordunuz ne oldu bir cevap alabildinizmi?

yanıt0
yanıt0
gudubettgudubetsin@gmail.com:

Ne beklersinki.... hırsız dedik ama sadece PARA değil HAK hırsızı da çıktılar. Ne yaparsanız yapın ama başkasının HAKkını yemeyin, gasp etmeyin. Allah topluca ıslah etsin.

29
8
yanıtYanıtla
mehmetmemedo55@hotmail.com:

aç köpekler gibi kaçıyordu demi belediye binası iki gün daha belkese sayenizde günlerdir oy sayımı oluyor yıllardır kullanırım ilkdefa böyle bir rezalet sayım gördüm

27
9
yanıtYanıtla
Recep Akcayrecepakcay34@hotmail.com:

Yandaşları belediyeye sokmaya devam

23
9
yanıtYanıtla
aliali@hotmail.com:

chp li olmasin yeter

yanıt0
yanıt0
BU BİR DUYURUDURgreenthunder@outlook.com:

BU BİR DUYURUDUR: ARKADASLAR OY PUSULASINDA NUMARA OLSA VE BİZLER OYUMUZUN GERÇEKTEN DOĞRU SAYILIP SAYILMADIĞINI ONLİNE GÖRSEK GÜZEL OLMAZMİ.BAKTIN Kİ SİSTEMDE OYUNUZ YANLIŞ GÖSTERİLMİŞ HEMEN YSK YA BAŞVURUP OY PUSULANIZI SİZE VERİLEN SERİ NODAN BULACAKLAR HIRSIZLIK VE OY DEĞİŞTİRME SIFIR OLACAK BENİ DESTEKLEYENLER HEPBERABER CUMHURBAŞKANINA YAZALIM VE ARKADASLARIMIZLA PAYLASALIM

29
1
yanıtYanıtla
Lonmansdepsen@hotmail.co.uk:

ingilterede online, mektup ya da sandiga atilarak oy verilir. Herkesin tek oy kullanma hakki oldugu icin mukerrer oy kullanilamaz. Bu arada yasli, sakatlik gibi nedenlerle sandiga gidemeyenler icin buyuk bir kolaylik. Hatta isyerinden izin alma diye birsey soz konusu degil.

yanıt0
yanıt0
aliali@hotmail.com:

o zaman herkes bilir kimin kime vedigini mesela karısı kocasından saklayamaz beledıye çalışanları belediyelerden saklayamaz çünkü beleyiye başkanları ister kime verdin getir oy numaranı PKK lılar kürtlere sorar nerde

yanıt0
yanıt0
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title